Za naslovnico Vogua so ji morali prelepiti obraz

19. avgust 2022

Za naslovnico Vogua so ji morali prelepiti obraz

19. avgust 2022
Foto: Instagram @britishvogue

Linda Evangelista se je prvič po “deformaciji” obraza fotografirala za naslovnico slavne revije Vogue.

Nekdanja supermanekenka Linda Evangelista krasi naslovnico septembrske izdaje britanskega Vogua, na kateri je videti brezhibno, a manekenka je razkrila, da so ji morali pred fotografiranjem prelepiti obraz.

“Moja čeljust in vrat v resnici nista videti tako. Ne morem povsod hoditi z lepilnim trakom,” je bila iskrena 57-letna zvezdnica, ki je v začetku leta priznala, da ji je spodleteli lepotni poseg iznakazil obraz ter da je zaradi tega zadnjih pet let živela v osamljenosti.

“Poskušam se ljubiti takšno, kakršna sem,” je še dejala za Vogue ter dodala, da je bila za profesionalne fotografije pripravljena iti nekoliko dlje.

“Vedno sem mnenja, da smo tukaj, da ustvarjamo fantazije. Ustvarjamo sanje. Mislim, da je to dovoljeno. Na teh slikah je poskrbljeno za vso mojo negotovost.”

Z mejkap mojstrico Pat McGrath sta lepilni trak in elastike, ki držijo Lindin obraz na mestu, prekrili z ruto in klobukom.

Če bi vedela za stranske učinke, ne bi nikoli šla na poseg

Manekenka je o spodletelem lepotnem posegu prvič spregovorila februarja letos za revijo People, v kateri je razkrila tudi metodo, ki naj bi bila kriva za njeno “deformacijo” obraza. Gre za CoolSculpting, postopek neinvazivnega odpravljanja maščobnih oblog s procesom kriolipolize, pri čemer gre za zamrzovanje maščobnih celic.

Po njem je ostala “trajno deformirana in čustveno uničena samotarka,” je dejala.

Pri Evangelisti se je po posegu namreč razvil stranski učinek, imenovan paradoksalna maščobna hiperplazija (PAH), kjer proces zamrzovanja povzroči, da se prizadeto maščobno tkivo zgosti in razširi. Učinke prizadene manj kot 1 odstotek uporabnikov CoolSculptinga, a Linde s tem tveganjem pred posegom niso seznanili, pravi.

O tem je govorila tudi v intervjuju za Vogue, kjer je ponovno poudarila: “Če bi vedela, da lahko stranski učinki povzročijo izgubo možnosti služenja za preživetje in da bom pristala v takšni depresiji, da sem začela sovražila sebe … ne bi sprejela tega tveganja,” je razkrila.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close