Zabava s pomočjo najbolj zaželenih mask za obraz

#instadetox je postal sinonim za brezhibno kožo, ki jo dosežemo na zabaven način.

V poletnih dneh imamo občutek, da je naš življenjski tempo malce bolj počasen, stres ni tako prisoten pa tudi onesnaženost zraka ni tako prisotna. Kljub poletnim ležernim dnevom pa naša koža potrebuje posebno nego in globinsko čiščenje.

Kleopatra, katere lepota je več stoletij privlačila mnoge ženske in moške, je za brezhibno kožo uporabljala tudi glino. Glina je namreč odlična naravna sestavina za pomiritev in čiščenje kože, hkrati pa jo naredi nežno in prožno.

V poplavi neštetih ponudb na kozmetičnih policah moramo biti zelo previdni, da izberemo kakovostne izdelke, saj si v nasprotnem primeru lahko naredimo več škode kot koristi.
L’Oreal Paris je v svojih laboratorijih zasnoval kar tri različne glinene maske Pure Clay, v katerih so tri različne gline: kaolina, montmorilonita in rasula, ki skupaj z ostalimi naravnimi sestavinami poskrbijo za čisto, lepo in bleščečo kožo.

Zakaj so nas pritegnile prav te?

 

 

Prednost treh mask je, da se prilagodijo vsakemu tipu kože posebej in niso kot ena univerzalna maska. Vse tri maske lahko uporabite hkrati, saj so prilagojene za različne »problematike«. Nov lepotni trend, multimasking, smo lahko opazili tudi na številnih družbenih omrežjih lepotnih poznavalk širom sveta. Gibanje #instadetox je postal sinonim za brezhibno kožo, ki jo dosežemo na zabaven način.

 

Prva zvezda Pure Clay mask je Pure Clay Purify (ki med vsemi tremi najlepše diši) in je primerna za bolj mastne predele obraza, saj kožo očisti in matira. Maska z izvlečkom evkaliptusa odstrani presežek sebuma in s tem povezan nadležni svetleč videz kože. Rezultat je očiščena, matirana in nahranjena koža.

Pure Clay Glow je med vsemi tremi maskami najbolj opazna zaradi močne barve, zahvaljujoč izvlečkom rastlinskega oglja, ki kot magnet nase veže nečistoče, kožo pa naredi svežo in sijočo, ne da bo jo pri tem izsušila.

Zadnja in seveda ne najmanj pomembna maska v Pure Clay družini mask je Pure Clay Exfo, ki vsebuje izvlečke rdeče alge. Maska zaradi svoje zrnaste in kremaste strukture na koži naredi piling, vendar je pri tem ne izsuši.

Kako jih uporabljamo?

Na čisto kožo nanesem tanko plast maske in pustimo delovati 10 minut, nato pa jo odstranimo s pomočjo mokre brisače ali tople vode. Za optimalno učinkovitost, priporočamo uporabo 2 – 3 krat tedensko.

Prepričani smo, da se bomo s temi maskami odkupile za male grehe, ki smo jih storile čez poletje, prav gotovo pa bodo v naši lepotni rutini postale stalnica. Multimasking metoda s pomočjo Pure Clay mask je hitra, učinkovita, preprosta in tudi zabavna, zato vam priporočamo, da tudi ve svojo kožo razvajate do onemoglosti.

 

Foto: Žiga Intihar

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close