Zakaj bi si morali pred skokom v morje zmočiti lase?

18. julij 2023

Zakaj bi si morali pred skokom v morje zmočiti lase?

18. julij 2023
Foto: Pexels

Zakaj bi si morali pred skokom v morje zmočiti lase?

18. julij 2023
Foto: Pexels

Ne glede na to, ali imate pramene, balayage ali lase pobarvane od korena do konic, v vseh primerih velja eno pravilo: poleti barvani lasje zahtevajo posebno nego.

Razen če ste se odrekli bivanju na prostem, sončenju na plaži ter kopanju v morju ali bazenu. Kar močno dvomimo.

Nihče si na glavi ne želi tiste ‘klorovo zelene’ barve (kar se zgodi blondinkam po dolgem kopanju v bazenu), nič manj pa niso prijetni tudi manj grozljivi rezultati – zbledela barva, izločanje rumenega pigmenta, izsušeni lasje, obarvane konice in podobno. In le malo ljudem se zgodi, da poleti ne doživijo vsaj nekaj od tega.

Foto: Pexels

Tukaj je 5 nasvetov, ki jih upoštevajte med dopustom, da si ne boste uničili las.

Zmočite se!

Preden skočite v bazen ali morje, se dobro stuširajte! Morda se vrstni red sliši napačen, a dejstvo je, da bodo mokri lasje absorbirali manj klora in slane vode kot suhi lasje ter tako poskrbeli za manj poškodb.

Hidracija las

Balzam, ki se ne izpira, bi moral biti del dobre nege las, še posebej pomembno pa ga je uporabljati v teh dneh, ko smo veliko časa zunaj na soncu. Nanesite ga na lase pred izpostavljanjem sončnim žarkom in/ali pred kopanjem, saj bo ustvaril zaščitno plast, ki se zlahka spere.

Foto: Pexels

Naoljite lase

Z oljem za lase poskrbite, da lasje ne bodo prišli tako enostavno v stik s klorom, poleg tega pa bo olje pomagalo tudi pri hidraciji las. Lahko uporabite tudi kuhinjsko kokosovo olje, ki je znano po tem, da zelo pomaga vzdrževati vlago.

Zaščitni faktor – tudi za lase

Vsi že vemo, da je poleti treba kožo zaščititi z izdelki za zaščito pred soncem, ki jih nanesemo v več plasteh, večkrat čez dan, zaščito pred UVA in UVB žarki pa je treba razširiti tudi na lase. Izpostavljanje barvanih las soncu je namreč škodljivo. Tudi če vaši lasje niso kemično obdelani, jih je priporočljivo zaščititi z izdelki za lase, ki vsebujejo SPF snovi.

Foto: Pexels

Vedno dobro izperite!

Ne glede na to, kako zelo obožujete kodre, ki vam jih je ustvarila slana voda, je priporočljivo, da lase vsakič dobro sperete. Po kopanju v morju, pa tudi v bazenu, si jih čim prej umijte, doma pa jim privoščite dolgo tuširanje z veliko česanja in balzama, da iz odstrani vse, kar jim ne pristaja. Vaša nagrada bo lepa, enakomerna in predvsem nezbledela barva.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close