Zakaj bo poroka Meghan in Harryja drugačna od tiste, ki sta jo imela Kate in William?

19. maja bodo oči javnosti uprte v grad Windsor.

Strinjamo se, 19. maj bo nekaj posebnega. Ne le zato, ker je umeščen na sredino pomladi, ali zato, ker kdo praznuje na ta dan svoj rojstni dan, temveč zato, ker se svetovni javnosti obeta dogodek leta: svoj usodni ‘da’ si bosta izpovedala britanski princ Harry in njegova izvoljenka Meghan Markle.

Če bi delali seznam, kdo se lahko po pravici uvrsti v rubriko ‘slavni pari’, sta to zanesljivo Meghan in Harry, saj mediji z veliko mero radovednosti pričakujejo ‘poroko leta’ in zanimajo jih (ter seveda njihove bralce) vse podrobnosti v zvezi z napovedanim dogodkom.

Ta mladi parček je že pred poročnim dnem nadvse priljubljen med ljudmi

Za začetek je treba omeniti, da Meghan in Harry nista goreča privrženca tradicije. Oba sta mnenja, da mora 19. maj ostati njun poseben dan. Ker se je pred Harryjem poročil že starejši brat, princ William, so na britanskem dvoru novemu parčku malce pogledali skozi prste, kar se tiče držanja utečenih pravil.

https://www.instagram.com/p/Bg1_uQ1DPg0/?utm_source=ig_embed#

Maja, ko se Harry poroči z ameriško igralko Meghan Markle, bodo oči svetovne javnosti torej uprte v kraljevo družino, dogodek sam pa kliče po primerjavi s poroko princa Willliama in Kate Middleton, ki sta morala kljub svoji mladosti upoštevati veliko pravil, ki jih narekuje tradicija. Če se spomnimo, leta 2011 si je poroko Williama in Kate ogledalo več kot 300 milijonov ljudi. Le koliko bo gledalcev sedaj (to lahko le ugibamo)? Vsekakor pa že vemo, kaj bo tokrat drugače in v nadaljevanju si preberite 6 razlik med poroko Williama in Kater ter napovedano poroko Harryja in Meghan.

# Meghan bo imela govor

Si sploh lahko predstavljate, da bi recimo imela poročni nagovor v 80. letih minulega stoletja pokojna princesa Diana? No, samo 37 let kasneje se piše povsem drugačna zgodba. Govori se, da bo imela Meghan govor na svoji poroki, kar je sicer v domeni moških – po tradiciji ima govor na poroki bodisi nevestin oče bodisi poročna priča neveste oziroma ženina. Kate (tako kot Diana) na poroki ni imela govora.

# Brez poljuba na terasi

Zaradi vsiljivih paparacev sta pri izmenjavi nežnosti v javnosti zelo previdna

Oooo, škoda. Kar slišimo lahko vzdihe. Eden najlepših in najbolj zapomnljivih trenutkov na poroki Williama in Kate je bil prav poljub na terasi, fotografija tega trenutka pred Buckinghamsko palačo pa je obkrožila svet. Čeprav je bil poljub sramežljiv, saj ga je gledalo 300 milijonov parov oči in še več, je vsem ostal v spominu. Poroka Williama in Meghan se bo odvijala na gradu Windsor, ki nima terase. No, smo si že oddahnili: poljub vsekakor bo, ne bo pa na terasi… Pustimo se presenetiti, na kateri lokaciji se bo zgodil.

# Gostov bo bistveno manj

Westminster Abbey, londonska cerkev, v kateri sta se poročila Kate in William, lahko sprejme 2972 ljudi, povabljenih pa je bilo 1900 gostov. Westminster Abbey je sicer peta največja cerkev v Veliki Britaniji. Poroka med pokojno Diano in britanskim prestolonaslednikom Charlesom pa je leta 1981 potekala v Katedrali Svetega Pavla, ki lahko sprejme kar 7875 ljudi (dvor je povabil 3500 gostov).

Princ Harry in Meghan Markle sta videti nadvse zaljubljena

Meghan in Harry se bosta poročila v katedrali St. George, ki ima kapaciteto za zgolj 800 gostov. Zato bo britanska kraljeva družina tokrat povabila manj znanih in slavnih ter imenitnežev z drugih dvorov po svetu. Morda pa bodo med gosti tudi Meghanini soigralci iz Hollywooda?

# Državnega praznika ne bo

https://instagram.com/p/BfGDO8snGJ5/?utm_source=ig_embed&action=save

Slaba novica za tiste Britance, ki so se že vnaprej veselili dela prostega dneva. Nič ne bo iz tega. Britanska premierka Theresa May je že potrdila, da 19. maj ne bo državni praznik, kot je bil denimo ob poroki Williama in Kate. Premierka je drzno izjavila, da ‘je že sam prizor dveh zaljubljencev povsem zadostna nagrada za britanski narod’. Ne vemo, kako naj si tolmačimo njen stavek, dejstvo pa je: če bi bil to dela prost dan, bi britansko gospodarstvo zaslužilo dodatnih 850 milijonov britanskih funtov, tako so vsaj izračunali ekonomisti.

# Brez tradicionalne poročne torte

Tako sta bili videti torta in poroka pri Williamu in Kate 29. aprila 2011

Torta na poroki Williama in Kate je bila nadvse tradicionalna, izdelala jo je Fiona Cairns, slovita britanska slaščičarka. Torta je imela 8 nadstropij in 900 cvetov iz sladkorja (te so takoj po poroki zamrznili in jih postregli na krstu malega princa Georgea). Na poroki Harryja in Meghan torta vsekakor ne bo manjkala, ne bo pa tradicionalna. Imela bo okus banane, trdijo poučeni, zanjo bo zadolžena Claire Ptak, lastnica znane londonske slaščičarne Violet bakery.

# Opazovalci bodo bolj vključeni v dogajanje

https://www.instagram.com/p/Bg0saAVnJFs/?utm_source=ig_embed#

Poroka Williama in Kate je vključevala tudi procesijo skozi velemesto, potekala je preko celotnega Londona vse do Buckinghamske palače, toda gledalci so imeli večinoma precej omejen pogled nanjo. Meghan in Harry pa si menda zelo želita, da bi gledalci imeli več od njunega najlepšega dne.

Zato bodo mimoidočim omogočili lep pogled na poročno dogajanje vse od Windsorskega gradu naprej; kdor bo zaradi gneče videl premalo na lastne oči, se lahko nadeja ogleda na velikih TV ekranih oziroma panojih, ki jih bodo postavili ob tej priložnosti, da bo javnost lahko spremljala poroko v živo.

 

Foto: Popsugar, Instagram, Pinterest, Dailybeast, IB Times, Brides

New Report

Close