Zakaj Chanel z novo kampanjo ustvarja zgodovino?

03. september 2019

Zakaj Chanel z novo kampanjo ustvarja zgodovino?

03. september 2019

Da je postala modna industrija vse bolj odprta, se lahko prepričamo s številnimi spremembami, ki so postale skoraj vsakdanje.

Včasih je bilo nepredstavljivo, da bi na modni pisti hodile plus size manekenke, danes pa je Ashley Graham ena izmed najbolj vplivnih manekenk na svetu.

Pred kratkim je v svetu odjeknila novica, da bo Victoria’s Secret v svoj šov prvič vključil transseksualnega modela, Valentino Sampaio (o tem lahko več preberete TUKAJ), ki je na svojem Instagramovem profilu objavila fotografijo s snemanja za linijo Pink, ki je del modne znamke Victoria’s Secret.

Valentina se je v zgodovino zapisala tudi kot prvi transseksualni model na naslovnici prestižnega Voguea leta 2017.

Zadnja novica pa prihaja iz hiše Chanel, kjer so se odločili, da za novo Chanel Beauty kampanjo prvič angažirajo transseksualni model, Teddy Quinlivan, ki je veselo novico že delila na svojem Instagramovem profilu.

»Ne jočem samo takrat, kadar sem žalostna, ampak tudi v trenutkih osebne zmage in to je eden izmed takih trenutkov. Moje celo življenje je en sam velik boj. Ves čas so me poniževali, grozili, pretepal me je celo lastni oče. Delala sem za Chanel, ko še nihče ni slutil, da sem transseksualna oseba, in ko se je to razvedelo, sem bila prepričana, da me ne bodo več želeli najeti za delo. Ampak, kot vidite, sem postala prvi transseksualni model, ki dela za Chanel. Zelo sem srečna, da lahko svojo skupnost predstavljam na tak način. Svet bo vedno poskušal zmanjšati našo vrednost, na vas pa je, da vstanete in se borite. Če boste obupali, nikoli ne boste doživeli občutka zmage. Hvala vsem, ki so moje sanje spremenili v resničnost,«

je zapisala ponosna Teddy.

https://www.instagram.com/p/B1ojjdnJrBo/

Teddy je že pred tem delala za številne prestižne modne hiše, kot so Gucci, Louis Vuitton in Chloe. Kako pa se je znašla v novi Chanelovi kampanji, pa si poglejte v video prispevku.

https://www.instagram.com/p/B1eA307g9mq/

Foto: Instagram, Chanel

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close