Zakaj imajo skoraj vse ženske spodnje hlačke našito pentljo?

29. april 2022

Zakaj imajo skoraj vse ženske spodnje hlačke našito pentljo?

29. april 2022
Foto: Pexels

Ste kdaj opazile, da ima večina vaših spodnjic na sprednjem delu majhno pentljo? Ne gre le za dekoracijo …

Kamorkoli se odpravite po spodnjice, ste zagotovo že ugotovile, da ima večina ženskih spodnjic na sprednjem delu majhno pentljo. Dolgo časa smo misli, da gre le za dekoracijo, ki pa tudi pomaga pri odločanju, kateri del spodnjic je spredaj.

A v resnici imajo dodaten namen, ki ga je razkrila uporabnica Reddita.

V originalni objavi je uporabnica vprašala: “Zakaj imajo hlačke na sprednji strani majhno pentljo? Iz česa izhaja ta tradicija?”

Velika večina uporabnikov je odgovorila, da so bile včasih pentlje namenjene preprečevanju prevelikih spodnjic, ker elastika še ni bila izumljena – sedaj pa imajo le še estetski namen. Ena izmed uporabnic je še dodala: “Sedaj? Ker je luštkano, ženstveno, daje občutek nedolžnosti. Pa še res je preprosto ugotoviti, kateri del hlačk je sprednji.”

Foto: Unsplash

“Kar se tiče korenin tradicije? Izhaja iz dni, ko elastika še ni obstajala in je spodnje perilo na mestu držala pentlja iz blaga, ki je bila napeljana skozi čipko na vrhu oblek. In tu, kjer je sedaj ta pentljica, se je to blago zavezalo, ker je spredaj in je najlažje.”

In tudi v takratnih časih je bil namen pentlje ta, da so ženske vedele, kateri del perila je sprednji. Ko elektrika še ni obstajala, so se ženske oblačile v temi ali ob sveči, zaradi česar je bilo težko razbrati, če so obleke pravilno obrnjene. Ta mala pentlja pa je bila njihov znak, kako obleke obrniti.

Mnoge uporabnice je razkritje šokiralo, nekatere pa so povedale, da iz svojega perila pentlje trgajo, češ da so “nadležne”.

Kaj pa vi? Ste vedeli?

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close