Zakaj imajo zvezde na rdeči preprogi vedno številko prevelike čevlje?

13. april 2022

Zakaj imajo zvezde na rdeči preprogi vedno številko prevelike čevlje?

13. april 2022
Foto: Profimedia

Ste kdaj gledali posnetke iz rdeče preproge in ugotovili, da imajo vse zvezdnice prevelike čevlje? Za to obstaja prav poseben razlog.

Hollywoodske zvezdnice, ki krasijo rdečo preprogo, je pogosto mogoče videti v čevljih z visoko peto, ki so veliko daljši ali širših od njihovih nog – a za to imajo zelo dober razlog. Nošenje prevelikih čevljev namreč pomaga pri preprečevanju žuljev in otekanju stopal.

Ker morajo v visokih petah pogosto preživeti po več ur in ker ni nič glamuroznega na oteklih, bolečih stopalih, pogosto nosijo vsaj za eno številko večje čevlje. Da pa jim preveliki čevlji ne bi zdrsnili iz stopala, stilisti v pete vstavijo silikonske blazinice.

Ta preprost trik poskrbi, da se čevelj dobro prilega, a ostane na stopalu, istočasno pa ne omejuje krvnega obtoka in s tem prepreči otekanje stopal. Dvostranski lepilni trak pa je še dodaten trik, ki ga zvezdnice uporabijo, saj z njim poskrbijo, da čevelj ostane na nogi celo noč.

Seveda, večina zvezdnic zato nosi dolge obleke, katerih rob zakriva čevlje. Vendar je danes ta trik že skoraj postal trend, zato se številne hollywoodske zvezde svoje majhne skrivnosti niti ne trudijo več skrivati ​​pred javnostjo.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close