Zakaj je hoja v naravi odličen način za hujšanje?

18. maj 2020

Zakaj je hoja v naravi odličen način za hujšanje?

18. maj 2020

Hiter način življenja nas prepogosto sili, da ogromno časa porabimo za sedenje ob računalniku, v prostem času pa rajši sedimo doma, gledamo televizijo ali brskamo po spletu, kot pa da bi ga aktivno preživljali.

Življenjski slog z minimalnim gibanjem povzroči prezgodnje spremembe v našem telesu, zaradi katerega raste telesna teža, negativno pa vpliva tudi na mišice, sklepe in kosti.

Toda z uvedbo že najmanjših sprememb lahko močno izboljšate kakovost svojega življenja in zdravja – hoja v naravi je na primer najbolj preprosta, najbolj naravna in najcenejša oblika gibanja, s katero lahko preprečimo vse nezaželene posledice, ki jih prinaša sedeči življenjski slog.

Pogosto se zgodi, da preveč in predolgo načrtujemo, kako bi se spravili v aktivno stanje in lahko se zgodi, da gremo iz ene skrajnosti v drugi – znajdemo se v začaranemu krogu minimalnega gibanja in slabe prehrane ali pa se obsesivno vržemo na zahtevne treninge in diete, ki ne dajo želenega rezultata.

Zato je hoja v naravi najboljša izbira. Če je vaš cilj izključno hujšanje, se osredotočite na hitrejši tempo ali podaljšujte čas samega sprehoda. Po nekaj sprehodih boste sami ugotovili, kakšen tempo vam najbolj ustreza in kako dolgo traja, da opazite želene rezultate. Če boste pozorni še na vnos hrane, bodite prepričani, da rezultati ne bodo izostali!

Foto: Pixabay

Style. Več novic

New Report

Close