Zakaj je nočna maska nov “must have” izdelek v vaši kopalnici

28. januar 2022

Zakaj je nočna maska nov “must have” izdelek v vaši kopalnici

28. januar 2022
Foto: Pexels

Ste koži na obrazu že privoščili globoko nego z nočno masko? Pozimi je idealen čas za to.

Kombinacija onesnaženega, mrzlega zraka zunaj in suhega, toplega znotraj lahko pozimi naredi veliko škode vaši koži. Na srečo obstaja rešitev, ki je morda še ne poznate: nočna maska.

S pomočjo nočne maske lahko združite dve zelo koristni stvari za vašo kožo: spanje, s katerim se generira celo telo, in globoko nego kože. Nočna maska jo bo, medtem ko boste vi lepo spali, nahranila z vsem potrebnim, česar je bila oropana čez dan.

Zakaj jo sploh potrebujem?

Največja prednost nočne maske je, da imajo učinkovine več kot dovolj časa, da se vpijejo v kožo. Aktivne sestavine se sproščajo počasi in celo noč, kar koži prinaša popolno razvajanje. Ko se zbudite, je koža že primerno nahranjena, izpiranje pa ni potrebno.

Strokovnjaki priporočajo, da se jo v zimskem času uporabi enkrat ali dvakrat na teden.

“Koža lahko ponoči izgubi do 93 odstotkov več vode. To se zgodi zato, ker koža, medtem ko spimo, proizvaja manj sebuma oz. se manj masti, kot je potrebno za primerno vlaženje, zaradi česar prihaja do večje transepidermalne izgube vode,” je ob tem pojasnila znanstvena direktorica blagovne znamke Kiehl’s, dr. Nancy Ilaya.

Pri znamki so ravno zato predstavili novo nočno masko Ultra Facial Overnight Rehydrating Mask, ki pripomore k čim manjši izgubi vode tekom noči, saj kožo prepoji z negovalnim vlaženjem ter s tem nadomesti izgubljeno vlago med spanjem.

Foto: Kiehl’s

Kako naj jo uporabim?

Velika prednost nočne maske je, da ne zahteva skorajda nič truda. Svojo večerne rutine se lotite kot običajno: odstranite ličila in nanesite serum, če ga uporabljate. Nato pa namesto nočne kreme nanesite masko za spanje. Maska bo delovala kot nekakšno tesnilo za serum, saj bo v kožo zaklenila vse dobrote.

Priporočamo, da masko nanesete vsaj 20 minut pred spanjem, da se vpije vsaj toliko, da je ne boste imeli več na vzglavniku kot na obrazu.

Foto: Andrea Piacquadio from Pexels

Za katere tipe kože je najprimernejša?

Dobra novica je, da za skoraj vsako težavo s kožo obstaja primerna nočna maska. Zelo dobrodošla pa bo predsvem za tiste, ki trpijo za suho kožo, saj nočna maska prinaša maksimalno hidracijo.

Veseli je bodo tudi tisti, ki imajo težave s pigmentacijo, saj je nočna maska nežnejša od številnih serumov, a ima vseeno dovolj osvetljevalnih učinkov.

Če pa je vaša koža bolj mastna, obstaja veliko gelnih formul, ki zagotavljajo lažjo konsistenco, ne da bi pri tem žrtvovali hranljive prednosti.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close