Zakaj je tako naravna kozmetika tako pomembna?

29. november 2019

Zakaj je tako naravna kozmetika tako pomembna?

29. november 2019

Vsaka tipična ženska obožuje kozmetiko, ne glede ali je negovalna ali dekorativna. V poplavi kozmetičnih izdelkov in znamk, ki so na svetovnem in slovenskem trgu, je trenutni trend naravna kozmetika.

To nikakor ni slučaj, saj veliko žensk priznava, da ko začnejo uporabljati naravno kozmetiko, se težko vrnejo na staro. Razlogi so različni, prednjači pa ta, da večina žensk svoji koži ne privošči več izdelkov, polnih parabenov, sulfatov in različnih »strupov«.

Čeprav je v današnji kozmetiki težko dobiti 100 % organski izdelek, je priporočljivo, da uporabljate take, ki imajo v večini organske sestavine, ki ne vsebujejo parabenov, aluminija in podobno.

Verjetno ste že kdaj dobili občutek, da se po dolgotrajni uporabi iste kreme za obraz, vas obraz zasiti in podobno se dogaja z lasmi. Kar je pri naravni kozmetiki navdušujoče je prav to, da tega občutka ni.

S porastom trenda naravne kozmetike, je na tgu vedno več znamk, ki se oglašujejo kot bio in organska kozmetika. Odločitev o tem, katero boste uporabljali je vse prej kot lahka, saj vsi zagotavljajo privlačen videz ter zagotavljajo, da so prav njihovi izdelki najboljši za vašo kožo, zato smo bili res presenečeni nad izdelki MACROVITA Olive & Argan, ki je novost na slovenskem tržišču.

Macrovita je prva naravna grška kozmetika v Sloveniji, ki pa jo v Atenah izdelujejo zadnjih 35 let, prisotna pa je že na 18 trgih.

Kombinacija oljčnega in arganovega olja

Znanstvene raziskave pokazale, da ti dve naravni sestavini koži nudita veliko močnih antioksidantov in kozmetičnih sredstev: terpenoidov, karotenoidov, iridoidov, flavonoidov, polifenolov, sladkorjev, vitaminov, mononezasičenih in večkrat nenasičenih maščobnih kislin. 

Kozmetika MACROVITA Olive & Argan odlično združuje te aktivne organske snovi, ki se med seboj dopolnjujejo, zagotavljajo dolgotrajno hidracijo in hrano za kožo, se borijo proti gubam, zategnejo in zdravijo prezgodnje staranje. 

Sestavine za izdelke so strogo izbrane samo pri najboljših dobaviteljih. Izdelki temeljijo na kombinacijah hladno stiskanih rastlinskih olj in rastlinskih izvlečkov, čebeljih pridelkov, kot so med, propolis, matični mleček čebel in naravnih vitaminov. 

MACROVITA Olive & Argan  je kozmetika z oljčnim oljem kot aktivno sestavino, z drugimi organskimi snovmi in vitamini, ki podpirajo idealno in naravno nego obraza, telesa in las tako za ženske, moške, mladostnike, otroke in dojenčke.   

Anti Pollution vlažilna krema za obraz

Izdelki vsebujejo vsaj 95% naravnih sestavin, otroški izdelki 97% naravnih sestavin.

Njihova najbolj prodajana linija iz arganovega olja je za ženske nad 25 let za celotno nego telesa, od las, obraza do telesa, ki poleg teh dveh sestavin vsebuje še hladno stiskana rastlinska olja (lovorjevo, jojobino, sončnično olje, olje rdečega grozdja), pšenične proteine, seme sandolovine, karitejevo maslo, ovsena moka, aloe vera, arganske matične celice, čebelji vosek, kokosovo maslo, bršljan, med… Dodana pa je še hialuronska kislina, vitamin E, provitamin b5, …  

Za mladostno in problematično kožo so razvili posebno linijo organskega oljčnega olja v kombinaciji z matičnim mlečkom čebel, ki pa je primerna tudi za odraslo mastno kožo.

Pri MACROVITI Olive & Argan pa seveda niso pozabili niti na moške, nosečnice ter otroke.

Njihovi izdelki ne vsebujejo mineralnih olj, vazelina, parabenov, silikonov, genetično mutiranih rastlin, SLES, SLS in niso testirani na živalih.

Prav tako ne uporabljajo živalskih snovi, razen čebeljih pridelkov, kot so med, propolis in matični mleček čebel. 

Z nenehnim raziskovanjem in uporabo naravnih sestavin so v ospredju. 

Zavezani so k spoštovanju okolja, usmerjeni v ustvarjanje visoko kakovostnih kozmetičnih izdelkov, ki so varni, učinkoviti in prijetni za uporabnike.  Vsi izdelki so dermatološko preverjeni in okolju prijazni. 

Foto: Instagram, promo

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close