Zakaj Meghan Markle ne sme več odpirati božičnih daril?

Novopečena vojvodinja suseška Meghan Markle prvič v življenju ne bo smela odpreti daril, ki jih bo (od kogarkoli) prejela za Božič! Vseh pa ji tudi ne bo dovoljeno obdržati…

Britanska kraljeva družina spoštuje stroga pravila oziroma ”standardne operativne postopke’, ki jih upošteva za praktično vsako dejanje članov dvora. Zares zanimivo: razpored odpiranja prazničnih daril, tudi božičnih ali novoletnih, je le eno od teh pravil! Novopečena vojvodinja suseška Meghan Markle pa od letos naprej prvič v življenju ne bo smela odpreti daril, ki jih bo prejela za Božič!

Posebno pravilo kraljevega dvora svojim članom zapoveduje, da se sme odpiranje in izmenjava darilnih vrečk ter paketov vršiti le na sam Božič, na kraljičini popoldanski čajanki. Razlog za to okorelo pravilo so tradicionalni nemški običaji, ki jim britanska kraljeva družina zvesto sledi, kajti njihove korenine zgodovinsko segajo na nemško ozemlje.

Božič, 25. december, je dan, ko morajo vsi člani kraljeve družine oditi v cerkev skupaj z monarhinjo, kraljico Elizabeto II. To pravilo se je vzpostavilo že v 16. stoletju, kraljca Viktorija, praprababica kraljice Elizabete II., je denimo na vsak Božič s svojo družino odhajala v cerkev Svete Marije Magdalene v Sandringhamu.

Za Božič vsi brez izjeme s Kraljico v cerkev!

37-letna vojvodinja suseška ne sme niti obdržati vseh daril (ki jih po novem ne bo smela več niti odpirati sama…), temveč le tista, ki so na dovoljenem seznamu britanskega dvora. In katera darila lahko lepa Meghan kot članica kraljeve družine obdrži?

# Seznam dovoljenih daril vojvodinji suseški je naslednji:

  • tista darila modnih hiš ali znamk visoke mode, ki so predraga, da bi jih vračali
  • darila z uradnih obiskov v tujini, npr. spominki, protokolarni suvenirji. itd.
  • darila, ki jih pošlje britanski Parlament, vlada ali dobrodelne ustanove Velike Britanije
  • darila oboževalcev in podanikov, ki ne presegajo vrednosti 150 GBP
  • knjige nekontroverznih piscev
  • denar, ki je na Meghanino ime vplačan v dobrodelne namene

Suvenirje z državnih in protokolarnih prireditev smeta Meghan in Harry obdržati

# Katera darila pa mora Meghan po pravilih dvora vrniti?

  • darila modnih hiš ali znamk, ki niso predraga za vračanje
  • sumljiva darila ‘oboževalcev’, ki bi utegnila biti nevarna za vojvodinjo
  • denar, poslan vojvodinji suseški kar tako – če ga dvor ne more vrniti naslovniku (denimo, da je pošiljatelj neznan), ga je Meghan dolžna vplačati v dobrodelne namene
  • knjige piscev, ki slovijo kot kontroverzni

 

D. S.

Foto: YouTube, Philippine Star, Daily Mail, People.com, Life & Style Mag

New Report

Close