Zakaj morate imeti ob vhodu figurico slona?

05. junij 2022

Zakaj morate imeti ob vhodu figurico slona?

05. junij 2022
Foto: Unsplash

Figure slona imajo globok simbolični pomen in so že tisoče let simbol sreče, modrosti in zvestobe.

Če ste kdaj urejali notranjost svojega doma, ste zagotovo že slišali za feng shui – starodavno kitajsko prakso ustvarjanja pretoka dobre energije in ravnovesja v domu. Ta tradicionalna praksa spodbuja postavitev in organiziranje predmetov na način, ki prinaša pozitivno energijo v prostor, ki ga oblikujete. Pozdravlja tudi dodajanje figuric, ki prinašajo srečo, kot so zmaji, mandarinske race ali sloni.  Feng shui pa tudi verjame, da slon s svojim rilcem srka materialne in duhovne koristi iz vesolje.

Pomen slona v vzhodnih filozofijah

Slon je eno izmed imen božanstva Šive. Moč slona prinaša mir in blaginjo, dejstvo, da je v jogi prikazan kot simbol prve čakre, pa kaže, da je vladar zemlje kot elementa.

Foto: Pexels

Ganeshi, božanstvu človeka s slonovo glavo, je oče Šiva odsekal glavo in jo nadomestil s slonovo glavo, s čimer jw Ganeshi pridobil znanje o notranjem in zunanjem, začetku in koncu. Simboliko slona najdemo na samem začetku budizma, kar ga uvršča v vrsto duhovnih smeri, ki imajo nebeško moč in spadajo pod začetnike.

Zakaj sloni prinašajo srečo?

Slon je že tisočletja simbol sreče, modrosti in zvestobe. Njegova moč in moč varujeta vse, ki so mu blizu, saj slon pripisuje veliko vrednost ljubezni, družini in prijateljstvu. Kot simbol sreče slon pomaga premagovati ali se izogibati oviram. Zaradi svoje inteligence je še posebej predan znanju in modrosti in je zato idealen spremljevalec za vse študente.

Postaviti ga je treba proti oknu z dvignjenim rilcem, da prikliče srečo. Slon, ki ima rilec navzdol in kaže proti vratom, preprečuje vstop zla in nesreče. Postavljeni sloni v skupini pa so sloni močan ščit za dom in družino!

Foto: Pexels

Zakaj blizu vrat?

V mnogih kulturah slon simbolizira srečo, moč, modrost in plodnost. In ker je feng shui natančen glede postavljanja predmetov v dom, je dekoracija sekundarnega pomena. Figurice slonov, postavljene znotraj vhodnih vrat, blizu vhoda v hišo, imajo dva pomena:

• Kip slona v preddverju, obrnjen stran od vrat, prinaša srečo v dom.

• Slon, obrnjen proti vratom, ščiti hišo. Ščiti dom pred vsemi vrstami negativne energije.

Čeprav so postavljene z namenom, so tudi figurice slonov čudovit okras. Najdete jih v različnih materialih, medenina pa najbolj priljubljena.

Kaj pa pomeni slona v drugih prostorih?

Vhod v hišo pa  ni edino mesto za figurico slona. Namreč figurice slonov lahko postavite tudi v druge dele hiše za srečo.

Foto: Unsplash

V pisarni. Tukaj je pomen slona preveden kot modrost in moč in je namenjen energizaciji delovnega prostora. Postavite figurico blizu vrat vaše pisarne ali postavite sliko slona na steno.

V dnevni sobi. Sloni v družinski sobi ali igralnem prostoru za otroke krepijo vezi med družinskimi člani.

V spalnici. Figurica slona v spalnici poudarja ljubezen in zvestobo. Je amulet za zdravje in izpolnitev v feng shuiju, njegova občutljivost harmonizira jin in jang energije moških in žensk ter zagotavlja dober spanec. V otroški sobi slon predstavlja znanje in bo prinesel akademski uspeh.

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close