Zakaj najslavnejšemu porniču ne bi smeli več namenjati časa

16. december 2022

Zakaj najslavnejšemu porniču ne bi smeli več namenjati časa

16. december 2022
Foto: Profimedia

Ta teden so razglasili nominacije za filmske in televizijske nagrade zlati globus, med nominiranci pa je tudi serija Pam & Tommy, ki si po mojem mnenju tega ne zasluži.

Serija Pam & Tommy se osredotoča na burno ljubezensko razmerje igralke in manekenke Pamele Anderson ter bobnarja Tommyja Leeja, glavna tema pa je njun domači videoposnetek seksa, ki je bil nato ukraden in prodan brez njune privolitve.

Pamelo upodablja britanska igralka Lily James, Tommyja romunsko-ameriški igralec Sebastian Stan, nekdanjega nezadovoljnega uslužbenca slavnega para Randa Gauthierja, ki je ukradel in distribuiral posnetek, pa Seth Rogen.

Vsi trije so si s svojo igro prislužili nominacije za zlati globus, serija pa še eno, za najboljšo miniserijo ali TV-film.

Foto: Profimedia

Stavek, ki prizadene vse ženske

Sama sem si ogledala le nekaj epizod serije. Vse, kar sem prej vedela o tem posnetku seksa, je bilo zgolj to, da obstaja. Nisem ga videla, niti nisem vedela ničesar o njem. Zagotovo pa nisem vedela, da je bil ukraden iz njunega doma in prodan ter distribuiran brez privoljenja.

Da seriji ne bom več namenjala svojega časa, sem sklenila, ko je prišlo do pogovora med Pamelo in Tommyjem, ko izvesta, da je posnetek prišel v javnost, da je v prodaji in da nad tem nimata prav nobenega nadzora.

Pamela hoče Tommyju pojasniti, da gre za zelo resno stvar, skuša mu dopovedati, kako bo to vplivalo na njeno življenje in kariero. “Tudi jaz sem na tistem posnetku, prav tako kot ti,” ji odgovori Tommy. Pam pa mu odvrne:

“Zame je huje, veliko huje! Ker sem ženska! Ljudje bodo mislili, da si zaradi posnetka kul, na ulici ti bodo dajali petko. Name pa bo ves svet gledal kot na k***. Tebi se nikoli ni treba ukvarjati s takšnimi stvarmi.”

Žalostno pri tem je to, da je imela prav.

Foto: Profimedia

“Nisem želela več govoriti o svoji vagini”

Ko sta Pamela in Tommy naredila ta posnetek, se je pisalo leto 1995 in domači posnetki so nastajali zgolj iz zabave in ne z namenom, da se jih da na splet. Naj spomnim, da večina ljudi takrat ni vedela, kaj splet sploh je.

Tommy je kaseto s posnetkom shranil v sef in nanjo skorajda pozabil. Nato pa mu je cel sef (in vse, kar je bilo v njem, misleč, da samo denar in nakit) ukradel nezadovoljni nekdanji uslužbenec Rand Gauthier. Najprej sploh ni vedel, kaj mu je prišlo pod roke, ko pa je končno odkril, je posnetek poslal v svet.

Pamela za to izve med snemanjem serije Obalna straža, seveda oblečena v kultne rdeče kopalke.

Foto: Profimedia

Leta 2015 je v oddaji Watch What Happens Live With Andy Cohen povedala, da s posnetkom ni zaslužila nič, ter da je bila v času pravne vojne v sedmem mesecu nosečnosti. Ker je stres vplival na njeno nosečnost, ni več želela na sodišče.

“Nisem želela, da me ti pohotni, čudni odvetniki še karkoli vprašajo. Nisem želela več govoriti o svoji vagini ali javnem seksu,” je dejala.

S serijo so jo spet izkoristili

Preden so celotno zgodbo s posnetkom prenesli v serijo Pam & Tommy, so producenti pristopili do Pamele in jo prosili za privoljenje in celo sodelovanje. Očitno to ni pomenilo nič, saj so kljub njenim zavrnitvam serijo posneli.

“Počutim se zlorabljeno,” je eden od stavkov, ki ga Pam izreče v seriji. In res je bila, ironično pa ponovno prav s to serijo.

Nekateri bodo zdaj pomislili, da je Pamela vso svojo kariero zgradila s seksapilom, nekoč se je celo slekla za Playboy, a naj poudarim, da je to vse storila PROSTOVOLJNO. Za poziranje Playboyu se je odločila sama, sama je imela nadzor nad svojim telesom in tem, kaj bo pokazala. Posnetek seksa pa je v svet poslal nekdo drug, PROTI njeni volji.

Foto: Profimedia

Nato pa jo po vrhu vsega za cipo označi še Tommy, ko ji po prerekanju o posnetku in tem, da je pricurljlal na splet, odvrne: “Pa saj ni tako, da bodo videli nekaj, česar še niso.” To je bil njegov način “tolažbe”.

Ni čudno, da je sam serijo pohvalil. Za Entertainment Tonight je namreč dejal, da je “zgodba pravzaprav kul. Kar se je zgodilo, ni bilo prav. Počutim se, kot da bi se to zgodilo pred davnimi leti. Ampak to je kul zgodba in ljudje morajo vedeti. Navdušen sem.”

Sue Naegle, ena od producentov serije, pa je dejala, da je zgodba dvajset let kasneje pomembna, saj so se z rojstvom interneta stvari precej spremenile, Pamela pa je bila “napačno predstavljena, napačno razumljena in podcenjena,” pravi.

Foto: Profimedia

“To doživlja še veliko žensk, če ne javno, pa zasebno. Hotela sem ponovno preučiti, kaj se ji je zgodilo. Po krivici je bila tarča, nadlegovana in na koncu je to pri njej pustilo negativni prizvok,” je še dodala.

Vse to razumem, ne razumem pa, zakaj šli ponovno proti njeni volji in jo spet izkoristili za lasten dobiček.

Kolumne izražajo stališča avtorjev in ne nujno tudi uredništva Style.Over.Net.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close