Zakaj se bojimo ljubezni?

29. januar 2020

Zakaj se bojimo ljubezni?

29. januar 2020

Večina vam bo povedala, da ni lepšega in boljšega občutka, ko smo v odnosu z osebo, ki nam je všeč, vendar za nekatere, to preprosto ni dovolj.

Preganjajo jih strahovi, ki jim preprečujejo, da bi se navezali na druge ljudi in odkrili pravi pomen ljubezni.

To so trije razlogi, zakaj se bojimo ljubezni:

Ne želite izgubiti identitete

V svojo neodvisnost ste vložili veliko truda, da bi se popolnoma predali drugi osebi in dovolili, da se občutki do te osebe spremenijo. To je pogosto razmišljanje mnogih ljudi. Resnica je, da je sprememba neizogibna, če si jo želite, ali ne in če mislite, da boste čez deset let takšni, kot ste danes, če boste ostali sami, se motite.

Bojite se odziva okolice na izbiro partnerja

Ko začnete zvezo z novim partnerjem, ste lahko prepričani, da bodo imeli vsi okoli vas svoje mnenje o njem / njej ter vam to tudi povedali, ne da bi jih sploh vprašali. Starši vam bodo nedvomno povedali, ali se z vašo izbiro strinjajo ali ne. Jasno je, da je to lahko zelo stresno, vendar pa to ni dober razlog, da se ljubezni odrečete.

Bojite se razkriti lastna čustva

Izkazovanje čustev predstavlja težavo mnogim ljudem. Bojijo se biti ranljivi pred drugimi in razkrivati svoje slabosti. Seveda vedno obstaja strah, da vas bo partner zavrnil, če bo izvedel vse vaše skrivnosti. Medsebojna razmerja pomagajo, da drug drugemu nudijo tolažbo ter si med seboj pomagajo v najtežjih trenutkih.

Foto: Instagram

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close