Zakaj so 30. leta v resnici nova dvajseta? Ker postanemo najboljša verzija samih sebe!

25. februar 2019

Zakaj so 30. leta v resnici nova dvajseta? Ker postanemo najboljša verzija samih sebe!

25. februar 2019

Zdi se, kot da se je zgodilo čez noč in smo v slogu filmske junakinje Jennifer Garner zašle v zgodbo ‘Danes 13, jutri 30’ ali v našem prevodu Od deklice do bejbe.

Kar nenadoma smo se iz šoloobvezne smrklje in nato pametne ter seksi študentke prelevile v trideset-in še nekaj -letnico, ki se v poslovnem kostimu in v neizprosnem resničnem svetu ubada s čisto pravimi izzivi, kot sta delo in plačevanje položnic. Med povsem odrasle skrbi morda že spadajo tudi družinske obveznosti ter majhni otroci.

A vsako obdobje ponuja svoja zanimiva spoznanja in 30. leta so ponavadi tista, ko sebe končno sprejmemo take, kot smo, z vsemi prednostmi ter pomanjkljivostmi. Če smo količkaj osebnostno zrele, smo se zdaj že nehale ubadati z željo, da bi vsem ugajale za vsako ceno, bolj smo prepričane v svoje odločitve in predvsem nas je večina ozavestila dejstvo, da je življenje samo eno, zato ga je treba dobro izkoristiti ter vsak dan znova stopiti v zunanji svet kot najboljša verzija same sebe.

Staranje kože preprečujmo proaktivno

Tudi pravilno in ne prezgodnje staranje je nekaj, kar bi moralo biti naša vsakdanja skrb, saj smo prav sedaj najbolj ženstvene in najlepše. Smo kot cvet na vrhuncu, temu pa želimo preprečiti, da bi prehitro ovenel, po možnosti še zaradi malomarnega odnosa do svojega telesa in kože. Tudi preprečevanje prezgodnjega staranja je v resnici stvar pozitivnega in proaktivnega odnosa do življenja. In kaj so naši cilji v smislu protistarostne nege?

# čim dlje želimo obdržati mladosten videz kože

# upočasniti hočemo prve znake staranja na njej

# rade bi preprečile nastajanje in poglabljanje mimičnih gub ter

# ohranile gladko in enakomerno polt

Ampak tu nastopi težava, in sicer ta, da ima koža ima vsaj tako dolg spomin, kot slon, ko se ji nekaj zameri. Kar precej stvari je, ki jih sproti zapisuje v svojo ‘črno knjižico’ zamer, ne da bi se njene lastnice tega dobro zavedale. UV žarki, ki poškodujejo njeno DNK strukturo, nenehen stres, na katerega dostikrat nimamo vpliva, milijon skrbi, utrujenost zaradi neprespanih ali prekratkih noči, okoljska onsesnaženost, ki smo ji izpostavljene v urbanem mestnem okolju, nepravilen režim prehrane, pomanjkanje redne telesne dejavnosti, kajenje in uživanje alkohola in še in še. Zameri nam tudi uporabo napačne kozmetike glede na svoj tip.

S pravilno nego nad znake staranja, še preden se ti pojavijo

Staranje je sicer proces, ki ga začnemo zaznavati že v poznih dvajsetih letih, saj se še od pouka biologije najbrž spomnimo, da se človeške celice in telo začno starati že takoj po dopolnjenem 25. letu starosti. Nadvse krivično, sploh v perspektivi dejstva, da se tudi mnoge 40-letnice navznoter počutimo kot dvajsetletnice, pa nas telo že opozarja, da nismo več med najmlajšimi… Vendar to tako je. Pride trenutek, ko ni dovolj vstati iz postelje in samoumevno zablesteti v nov dan s čvrsto in debelo, kolagena ter elastina polno kožo, ampak nastopi dan (torej že kar kmalu po 25. letu), ko naša koža ni več zadovoljna samo z vlaženjem, ampak terja še druge snovi, ki jih potrebuje za zdrav in brezhiben videz brez znakov staranja.

Linija za vse ženske na ‘prehitevalnem pasu’

Znamka Vichy je sodobnim 30-letnicam ponudila rešitev v obliki linije Slow Âge, ta je dobesedno ustvarjena za mlade ženske, ki živijo dinamično življenje na prehitevalnem pasu vsakdanjih obveznosti. Naredi namreč točno to, kar bi si od nje želeli in pričakovali.

  • podnevi oziroma čez dan kožo zaščiti pred zunanjimi vplivi in ji daje potrebno vlago ter hranila
  • ponoči, ko nastopi čas obnavljanja, pa popravlja škodo, ki je nastala že prej

Z vstopom v 30. leta je torej čas, da začnemo za svojo kožo bolj skrbeti, kot smo to počele doslej. Uporaba visoko napredne nege z izdelki Vichy Slow Âge je ne le priporočljiva, ampak že kar obvezna vsakodnevna rutina, tako zaradi njenega trenutnega učinkana kožo, kot zaradi preprečevanja prihodnje škodena koži, ki bo zato videti dalj časa mladostna.

Vse si želimo, da bi tudi čez desetletje dajale videz, kot da jih nimamo 40, ampak največ 30. To pa je cilj, za katerega se je vredno potruditi, kajne?

Foto: Vichy

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close