Zakaj so rdeče preproge postale tako bizarne?

30. januar 2020

Zakaj so rdeče preproge postale tako bizarne?

30. januar 2020

Nenavadni modni fenomen, ki ga vedno pogosteje videvamo.

Sezona glamuroznih ceremonij ob podelitvi raznih filmskih in glasbenih nagrad, v ospredje postavlja outfite ter modne dodatke za rdečo preprogo in v letošnji sezoni nismo mogli prezreti nenavadnega modnega fenomena, ki ga vedno pogosteje videvamo.

Modni radar je letos že nekajkrat utripal okoli bizarnih modnih dodatkov, vendar jih pravzaprav nismo resno jemali. Po podelitvi nagrad Grammy pa je jasno, da smo bizarni modni dodatki trenutno »in« ter da se jih še dolgo ne bomo znebili.

Celotna zgodba se je začela z Jacquemusovo mini torbico Mini Le Chiquita in niti sarkastični memi niso preprečili, da jih ne bi modne navdušenke razgrabile. Na trend niso ostali imuni niti pri modnih veljakih, kot sta Valentino in Chanel, ki sta izdelala svoje različice torbic, v katere komaj spraviš slušalke za telefon.

Če se lahko okoli torbic strinjamo, da so simpatične, so mnenja okoli drugih modnih dodatkov, ki so se pojavili na rdečih preprogah, dosti bolj skeptični.

Spomnimo se samo podelitve Grammyjev, kjer je Billie Eilish nosila kirurško maska (sicer res z Guccijevim podpisom), kovčka, ki je spremljal Tylerja the Creatorja in Chanelovo torbico v obliki steklenice, ki jo je nosila Maggie Rogers.

Medtem ko pozdravljamo njihova prizadevanja, da so pripravljeni na zaščito pred okužbami, preprečitvi hidratacije in potrebo po preoblačenju, se po drugi strani sprašujemo, ali za temi modnimi dodatki stoji potreba zvezdnikov po medijski pozornosti.

Čisto mogoče je, da so zvezdniki spoznali, da jih bodo ti bizarni modni dodatki olajšali njihovo prisotnost na modnih portalih in seznamih najbolje oblečenih.

Poleg že omenjenih torbic in ostalih dodatkov, trend bizarnih modnih dodatkov vključuje tudi nove, še nevidene oblike pokrival.

Dokaze za to smo spet našli na Grammyjevi rdeči preprogi, in sicer, ko je (vedno) ekstravagantni Billy Porter nosil klobuk z mehanizmom, ki ga po želji odpira ali zapira in tako kaže, ali zakriva obraz. Guapdad 4000 pa je nosil na glavi nekaj, kar najlažje opišemo kot fankensteinovski hibrid mavričnega šala in poročne vlečke.

Iskreno povedano, nimamo čisto nič proti ekstravaganci, še več … gledanje fotografij z rdeče preproge nas zelo zabava in komaj čakamo, čemu se bomo lahko smejali na Oscarjih.

Foto: Getty

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close