Zakaj ženske vztrajajo v zanje najbolj strupenih razmerjih?

28. avgust 2017

Po branju tega članka bo vaša naloga, da nikoli, ampak res nikoli več ne skušate pred samo sabo opravičevati nobenega moškega.

Za začetek je treba povedati globoko resnico: šele, ko spoznamo zares dobrega moškega, pa ne po zunanjosti, ampak po njegovem notranjem svetu in delovanju, se za nazaj zavemo, kako ogromno čustveno, psihično in morda celo fizično ali finančno škodo so nam povzročili strupeni moški, s katerimi smo vztrajale v toksičnih, neenakopravnih in na sploh izkoriščevalskih, enostranskih razmerjih.

V anglosaksonskem svetu takim pajacem pravijo ‘ritni klovn’ ali assclown in oznaka ne bi mogla biti bolj primerna. Gre za čustveno nedozorele ali emotivno kako drugače poškodovane ‘fantke’, ki se zgolj pretvarjajo, da so moški in grabežljivo vzamejo vse, kar se jim ponuja, vključno z vami in verjamete lahko, da bodo vaše jedro izpili do amena: ko boste samo še lupina, vas bodo z gnusom zavrgli.

To je grda resnica o moških, ki nam, ženskam, nočejo nič dobrega, ne nameravajo nič dobrega in niti ne želijo nič dobrega. Ker pač mislijo samo nase in so egomanijaki, ki bodo najglasneje zatrjevali, da so oni ‘totalno brez ega’. Drage moje, izogniti bi se jim morale v največjem loku, a kaj, ko se niste rodile pametne, kaj šele izkušene in včasih se preprosto nahajate na točki življenja, ko ste šibke in za take dvomljive lovce iz sence postanete najbolj privlačen plen.

Zdaj se je treba vprašati, zakaj ste sploh padle na ritnega klovna, sociopata in morda celo psihopata, zagotovo pa narcisističnega moškega, ki vas je morebiti celo namerno zavajal, tudi če trdi, da se je vse skupaj zgodilo ‘slučajno’, ‘naključno’, da ‘ni nameraval’ ali ‘predvidel’ tako poraznega izida za vas. Pri tem se mi utrne primerjava z zakoni in njihovim kršenjem: kar poskusite prepričati policista, da niste opazili ali vedeli za omejitev na neki xy cesti – kazen boste še vedno morali plačati. In če recimo niste vedeli, da boste z mahanjem z nožem nekoga poškodovali ali ubili, vas to resnično odveže krivde? Na sodišču vas nepoznavanje zakonov ne bo rešilo, kazen pride, posledice torej. Zakaj bi potem odpuščale brezčutnim barabinom, ki so vas nalašč spravili ob dolge mesece ali celo leta življenja in vam ga uničili?

Ne predlagam osebnega maščevanja, za kaj takega ste prepametne in ne boste se spuščale na nivo tega brezveznega kekca. Globoko vdihnite, naslonite se, sestavite nazaj svoje življenje in pustite, da za kretena poskrbi karma. Ker bo. Ve pa se boste takrat lahko zadovoljno nasmehnile, saj veste, da je pregovor ‘najboljše maščevanje je – živeti dobro’, prekleto resničen.

Zdaj pa poglejmo na kratko še razloge, zakaj ste vztrajale v strupenem razmerju. Moški, tudi čustveno najbolj prizadeti imbecili, natanko vedo, kaj ženske najbolj ‘kuri’. In to je naš obžalovanja vreden samaritanski čut. Nekaj je v nas, da se nam največji idioti in čustveni zafrustriranci najbolj smilijo, po možnosti taki, ki pri 30-ih letih in še dlje živijo v zavetju mamičinega objema, s četrtim križem na plečih pa znajo zgolj speči jajce in negovati svojo metroseksualno bradico ali manikirati nohte in besedičiti.

“Fej!” bi mu morale zabrusiti že prvi dan, poleg konkretnega “Spelji se, drekec”, ampak nekaj v njegovih očeh, tisti pogled ranjenega srnjaka, je apeliral na vas in vas izzval. Vem, poznam, sama sem šla skozi to. Ženske nismo zaman bolj čuteč spol, Narava nam ni kar tako podelila statusa matere, ki skrbi za zarod.

A točno to, kar naši človeški vrsti zagotavlja preživetje – empatija torej, vživljanje v čustvene potrebe drugega, predvidevanje, skrb, želja po tem, da nekoga ne le ‘ne ranimo’, ampak mu pomagamo celo zrasti, mu dati krila, ga objemati in ljubiti, dokler ne bi bila prav vsa čustvena škoda v tem bitju odpravljena, omiljena in sanirana, je tisto zlo, ki nas v enostranskih in toksičnih razmerjih z moškimi do konca uniči.

Kajti zaradi tega pajaca, ki ga briga zgolj in samo lastna rit, čeprav vam bo s tistimi mikavnimi polnimi ustnicami lagal, da je zgodba čisto drugačna, se boste izžele, izmučile, namučile, šle v lastno škodo v vseh pomenih te besede in na koncu mogoče celo izgubile vso voljo do življenja.

Grda, celo ogabna skrivnost, ki poslej ne bo več skrivnost, je, da se moški te vaše ranljivosti in potrebe po tem, da bi skrbeli za ‘ranjence’, zavedajo. Tako potrjuje tudi veliki guru medsebojnih ter ljubezenskih odnosov Eric Charles, ki celo kot moški jasno in glasno pove:

“Drage dame, moški, še posebej pa slabi moški, brezvezni moški, luzerji in ‘šibki lovci’, ki se zavedajo, da niso v resnici vredni podganje dlake, so dostikrat tako inteligentni, da bodo nalašč pikirali točno na to vašo empatijo, ki vam je zgolj v škodo.”

Zaradi te empatije, ker skušate rešiti in zavarovati ranjenega moškega, ki se nalašč obnaša kot idiot in vam spodjeda vsa področja vašega življenja, boste nasrkale kot ste dolge in široke. Nekateri moški tega resda ne počnejo zanalašč – ampak obstajajo tudi zlobni moški, ki so vas hote in načrtno manipulirali, pihali hladno in vroče, da so vas zmedli, naravnost sadistično uživali v vaši zmedenosti in vam prav tako nalašč porušili življenje, z radovednim pričakovanjem, kako daleč lahko gredo in s spraševanjem, ali ste res do konca blesave in prismojene, oziroma, koliko časa boste še požirale njihove izločke, ki so vam jih vsakodnevno servirali naravnost v obraz.

In veste, kaj je zdaj vaša naloga? Da nikoli, ampak res nikoli več ne skušate pred samo sabo opravičevati nobenega moškega. “Oh, tak je zato, ker je bil v otroštvu prizadet.” “Mamica ga ni imela dovolj rada.” “Mamica preveč visi na njem.” “Njegov oče je bil hladen in odsoten.” “Vidim potencial v njem, gotovo se bo ob meni spremenil.” “Tista prasica od bivše ga je tako prizadela, da še sedaj nobeni ne zaupa.” In bla, bla, bla naprej.

Stop!!! Ne iščite več izgovorov za kretene, zlasti tiste, ki se natanko zavedajo, da ubirajo strune, na katere smo ženske najbolj občutljive, ker imamo pač sindrom Marije Pomočnice ali bolničarke Florence Nightingale. Če niste ne prvo ne drugo, niti Mati Tereza, pustite nehvaležni ognojek tam, kamor spada – na tleh in v prahu in se ne vrzite na to dvoje še same, zato, ker ste se izmučile v prizadevanjih, da bi mu izboljšale njegovo življenje ali spremenile njega na bolje.

On namreč ve, kaj počnete in kaj je korenina vašega prizadevanja. Zanalašč je naredil vse, da se vam je zasmilil in tu je zgolj zato, da vas izsesa, zavrže in – slednjič – nauči najpomembnejše lekcije v življenju: ta pa je, da se morate kot osebe (ne le kot ženske) vedno postaviti na prvo mesto, se spoštovati in pravočasno začrtati meje v odnosih! Če sem se naučila tega na krut način šele zelo pozno, ni vrag, da se ne bi po branju tega članka vsaj nekoliko streznile tudi ve in se raje učile na tujih, kot lastnih napakah.

 

Foto: Z Living, 123trf.com, Pinterest, Yahoo, Thought Catalog, Ella Hicks

New Report

Close