Žalosten, a resničen razlog zakaj samozavestne in neodvisne ženske dolgo ostanejo same

14. julij 2021

Žalosten, a resničen razlog zakaj samozavestne in neodvisne ženske dolgo ostanejo same

14. julij 2021
Profimedia

»Dame, ki ste pametne, boste najbrž samske.« Ampak zakaj?

V večini primerov se verjame, da so moški glavni v odnosi in si želijo ženske, ki jim bo podrejena, ne pa enaka. Nekateri si želijo dobro gospodinjo, ki bo vedno poslušno ostala doma z otroci, medtem ko gre on ven in se druži s prijatelji.

Čeprav potovanje skozi čas ni mogoče, se zdi, da smo se ravno vrnili v petdeseta. Na splošno velja za ženske stereotip, da bolj kot so inteligentne, težje se jih podredi in z njimi manipulira. Predpostavka moških pa je da so tudi arogantne, premočne in izzivalne, poroča Your Tango.

Je res, da so pametne ženske dlje samske?

Po vsej verjetnosti ja. Res je tudi, da si moški želijo poslušno in dobro ženo, namesto enakovredne in samozavestne partnerice. Lahko spremenimo pričesko, način oblačenja, ličenja in do neke mere celo vedenje- a visok IQ težko skrijemo, in to je eden izmed glavnih razlogov, zakaj so nadpovprečno inteligentna dekleta pogosto ‘solo’ dlje časa.

Seveda, za različne ljudi obstajajo različni odgovori in nič ni narobe s tem, da ste gospodinja in mama od doma, če vas to osrečuje. Ustvarite si lahko tudi lastno podjetje od doma, kar omogoča več svobode kot pri tradicionalnih službah. Tako je struktura razmerja specifična za vsak primer.

Torej, kaj je pravzaprav resničen razlog za dolgo samskost pametnih žensk? James Mchael Sam je za Your tango povedal: »No, nimam člankov in statističnih podatkov, ki bi podpirali moje mnenje. Imam pa resnično izkušnjo iz pogovorov z inteligentnimi ženskami.«

Profimedia

Ambiciozen moški, ki je prepričan vase, si dejansko želi nasprotje od ženske, ki bo zatrla svoje cilje in sanje zanj. Želi si žensko, ki mu bo v življenju stala ob strani in ga podpirala v njegovih prizadevanjih, kot jo on podpira pri njenih. Pametne ženske razumejo, da če stopijo v zvezo je to zato ker želijo biti z njim, ne zato ker morajo. Ravno zaradi tega se bodo zbližali in se veliko bolj cenili s partnerjem- ker sta skupaj po izbiri, in ne iz nuje. Ti moški si želijo žensko, ki jih bo potrebovalo in jim istočasno pokazala kaj moškega naredi zares moškega.

Malenkosti, kot je odpiranje vrat ali obešanje njihovega plašča. Stvari, kot je občutek varnosti in zaščite. Ne zato, ker ona tega sama ne zmore, ampak zato, ker ji želi pokazati, da mu je mar. Lepota te kombinacije je v tem, da obema partnerjema omogoča samostojno življenje, hkrati pa sta čustveno in romantično še vedno povezana.

Miselnost ‘ne potrebujem moškega’ tu ni rešitev

Prevelika neodvisnost lahko povzroči, da se človek počuti nezaželenega in podcenjenega. Moški vedo, da jih ne potrebujemo, a si želijo vedeti, da jih želimo. Ženske so danes pogumne, pametne in izobražene – vedo kaj hočejo. Nikoli ne dovolite, da vam nekdo da občutek da ste preveč pametne ali preveč uspešne za ljubezen. V resnici je ravno nasprotno.

Prispevek je bil objavljen na miss7

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close