“Zaradi službe sem obupana. Je to izkoriščanje, ali pretiravam?”

02. julij 2020

“Zaradi službe sem obupana. Je to izkoriščanje, ali pretiravam?”

02. julij 2020

Na našem forumu smo opazili zapis medicinske sestre, ki je zaposlena v koncesijski zdravstveni ambulanti.

V zadnjem času je opazila, da jo hočejo sodelavci šikanirati, ne ve pa, ali pretirava ali pa jo res želijo izkoriščati.

Njen zapis se začne tako (zapisa slovnično nismo popravljali):

“Prosim za vaša mnenja, jaz več ne vem ali glede tega pretiravam, ali zadeva res ni OK.

Stara sem 31 let. V tej službi sem sedaj 2 leti.. Je v redu, dobro se počutim (večinoma časa). Delam v koncesijski zdr. ambulanti. Jaz kot edina medicinska sestra, potem pa imam še 6 sodelavcev, ki prodajajo medicinske pripomočke. Načeloma je tako, da si med sabo pomagamo – če se meni kdaj zagužva mi kdo priskoči na pomoč, če se pri njih (delamo 2-3 na smeno) pomagam jaz.

Zadnje čase opažam, da me eden od sodelavcev probava še bolj vpeljati v njiho delo, za katerega nisem izobražena, nisem prodajalec, nisem računovodja, tehnik itd. Ampak OK, sem rekla, dodatno znanje mi ne bo škodilo … sedaj pa je tega vse več in tudi pripombe, da MORAM vse to znati, saj se lahko zgodi, da bom kakšen dan tudi sama v službi, torej sama za vse. Zadevo sem preslišala, saj nisem konfliktna oseba.

Potem druga situacija, ko želi sodelavec kreirat urnik po svoje, spet izpadem jaz, da delam v popoldanskem času, ko ambulante ni (v tem primeru bi zjutraj delala sodelavka, ki zna delati tudi v ambulanti). Meni se to ne zdi prav. Sem zaposlena kot MS, dogovorjeno je bilo in tudi v pogodbi piše, da sem v pomoč pri delu v prodaji v koliko je to potrebno – ampak njih je 6, pa ni vrag, da se ne morejo sami kombinirat, morejo zato tudi mene vpletat v to?

Vendar se zgodba tu ne konča. Nadaljevanje si lahko preberete TUKAJ, kjer si lahko še preberete, kaj si ji svetovali ostali bralci.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close