Zdravnik deli ”test s ščipanjem”, ki razkriva ali ste dehidrirani!

26. oktober 2021

Zdravnik deli ”test s ščipanjem”, ki razkriva ali ste dehidrirani!

26. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Vsi vemo, da je zelo pomembno piti dovolj vode dnevno. Vendar včasih preprosto nimamo te navade ali pa ne maramo veliko piti, tudi če je to življenjska potreba. Zdravnik je delil ”test s ščipanjem”, ki vam bo v nekaj sekundah povedal, ali ste dehidrirani ali ne.

Dr. Karan Raj, britanski zdravnik s štirimi milijoni sledilcev na TikToku, je pojasnil, da tehnika, poznana kot ”turgor test” pokaže, kako dehidrirani ste, na podlagi elastičnosti kože. V posnetku izvemo, da bolj kot ste dehidrirani, manj elastična bo vaša koža.

Test je izjemno enostaven. Preprosto uščipnite kožo na roki in glejte, koliko časa potrebuje, da se vre v normalno stanje.

Demonstracija turgor testa:

Video dr. Raja je bil odgovor na še en video na platformi, ki je prvotno predstavil manj poznano tehniko na Tiktoku. V izvirnem video moški demonstrira to tehniko, rekoč: “Preverite kako dehidrirani ste. Tu morate stisniti s svojimi prsti, če se koža vrne v prvotno stanje, ste dovolj hidrirani. Če koža ostane tako, ste dehidrirani.

Od tega trenutka naprej Dr. Raj prevzame in razloži: “To je poznano kot test s ščipanjem oz. turgor kože. Ko ste dovolj hidrirani, je vaša koža bolj elastična in se v svoje prvotno stanje vrne hitro po tem, ko jo uščipnete. Če ste dehidrirani, kože izgubi elastičnost in potrebuje nekaj časa, da se vrne v normalo.”

Video, ki je bil objavljen pred kratkim, ima več kot šest milijonov ogledov. Ima pa preko 700 tisoč všečkov in 11 tisoč komentarjev. Številno uporabniki so delili svoje rezultate testa, ena pa je napisala “Pravkar sem preizkusila, grem po vodo.”

Drugi je rekel: “Zagotovo sem dehidriran. In sedaj cel dan pijem vodo.” Tretji pa se je pošalil: “Enkrat sem to počel za zabavo. Ugotavljam, da sem bil cel čas dehidriran.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close