Zdravnik trdi, da lahko prekrokano noč ublažimo le na en način!

27. oktober 2021

Zdravnik trdi, da lahko prekrokano noč ublažimo le na en način!

27. oktober 2021
Avtor: Profimedia

Dr. Karl Kruszelnicki razkriva, da edini način, da se znebimo ”mačka” je še več alkohola – a seveda, ga ne priporoča ravno pogosto.

Nekateri ljudje imajo to srečo, da se po mnogih kozarcih vina in piva vseeno zbudijo sveži in krepki. Večina na žalost nima te sreče.

Večini nam je poznan občutek suhih ust, groznega glavobola in občutljivega želodca na vse zgodaj zjutraj, po dolgi prekrokani noči.

Čeprav nam je vsem ta občutek znan, pa  z njim spopadamo na različne načine – nekateri se ne premaknejo iz postelje, drugi pa si naročijo največji možen obrok iz McDonaldsa.

Zdravnik Kruszelnicki pa trdi, da se vsi z njim spopadajo na napačen način, ker se z mačko lahko spopademo le na en način, ki res deluje – a ga ne priporoča.

Avtor: Profimedia

Najbrž poznate frazo ”Klin se z klinom zbija”, za katero pa Dr. Karl pravi, da je pravzaprav popolnoma resnična. 73-letni doktor je pred kratkim v svojem podcastu ”Znanost z Dr. Karlom” razkril, da je edini pravi način za prebolevanje prekrokane noči, še več alkohola. Ampak seveda kot zdravstveni delavec tega ne predlaga ravno vsakič, ko imate divjo noč za seboj.

Na žalost je zdravilo le nekaj kapljic alkohola, kar pa ni dobra pot,” je dejal, preden je razložil, da zaužitje dodatnega alkohola prepreči telesu, da absorbira metanol, ki pa je toksična kemikalija v alkoholu, zaradi katere se slabo počutimo.

Zato je sedaj telo zaposleno z predelovanjem bolj svežega etanola, ki ste ga pred kratkim vnesli v telo, ampak vseeno se bo telo moralo spopasti tudi z metanolom, kar pa v bistvu pomeni, da svojega mačka le prestavljate, ne izničujete.

Najboljši način za spopadanje s slabim počutjem po prepiti noči je, da se čim bolj hidrirate, se dobro naspite, in če vam želodec to dovoljuje, kaj pojeste.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close