Zelenski z ženo poziral za Vogue in ljudem to ni všeč

28. julij 2022

Zelenski z ženo poziral za Vogue in ljudem to ni všeč

28. julij 2022
Foto: Vogue Instagram

Prva dama Ukrajine Olena Zelenska je z možem Volodomirjem pozirala za Vogue. A njuna poteza marsikomu ni všeč, češ, da “medtem, ko njun narod umira, se onadva fotografirata”.

Priznana modna revija Vogue je z ukrajinskim predsednikom Volodimirjem Zelenskim in njegovo soprogo Oleno za posebno digitalno izdajo naredila ekskluziven intervju, cenjena fotografinja Annie Leibovitz pa je z zakoncema na vojnem prizorišču posnela tudi fotografije.

View this post on Instagram

A post shared by Vogue (@voguemagazine)

Zelenska je za Vogue spregovorila o ruski invaziji, svoji vlogi in družinskem ter zakonskem življenju v času vojne. Med drugim je razkrila, da se je družina na začetku vojne ločila, sama nekaj časa ni mogla komunicirati ne z možem ne s starši, Zelenski pa njunih otrok 18-letne Oleksandre in devetletnega Kirila zaradi varnosti še zdaj ni videl. “Glede tega je v težjem položaju. Trpi. Trpijo pa tudi otroci, ker se ne morejo videti,” je dejala.

Predsednik je ob tem dodal, da ga je zelo skrbelo za varnost svojih otrok, o ženi pa dejal, da je zelo ponosen nanjo, ter da je “verjetno močnejša, kot si je kadarkoli mislila.” Povedal je tudi, da ni le njegova ljubezen, ampak tudi “najboljša prijateljica in domoljubka.”

Twitter je poln mnenj o njuni potezi

A ne glede na to, kaj sta povedala – intervju je bil osredotočen na vojno v Ukrajini, vlogo prve dame in trenutno življenje njene družine – so se na zakonca usule številne kritike.

Očitajo jima neprimernost, da se v času, ko “njun narod umira”, nastavljata objektivu Vogua.

“Tedva mislita, da nismo nič drugega kot kup naivnežev,” je tvitnila ameriška političarka Lauren Boebert, ameriški aktivist Scott Presler pa se ji je pridružil s tvitom: “Zakaj smo Ukrajini poslali 54 milijard dolarjev, da bi lahko Zelenski in njegova žena pozirala za Vogue? Sta v vojni in imate čas za fotografiranje?”

“Navadni Ukrajinci vsak dan umirajo v vojni, v kateri ne morejo zmagati, medtem ko je Zelenski zaposlen s fotografiranjem za Vogue, svoje najvišje vladne uradnikepa obtožuje izdaje in sedi na svoji gori denarja iz ZDA,” je pa je dodal digitalni strateg Greg Price, ter še pripomnil, da je se “to zgodi v vsaki neskončni vojni: navadni ljudje trpijo, medtem ko transnacionalne elite bogatijo. Vse to je velikanska prevara.”

Na Twitterju so se na to temo oglasili še mnogi drugi:

Po drugi strani pa nekateri čestitajo Voguu za “izjemno zgodbo”, v kateri so dali prvi dami Ukrajine priložnost, da spregovori. Višja svetovalka podjetja Verizon Tami Erwin je denimo tvitnila: “Zelenska pri zastopanju svojega naroda opravlja neverjetno delo. Poskrbela je, da svet pozna zgodbo o ženskah in otrocih Ukrajine – in še naprej daje glas številnim v stiski.”

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close