Želite živeti dolgo in srečno življenje? To so nasveti Betty White!

03. januar 2022

Želite živeti dolgo in srečno življenje? To so nasveti Betty White!

03. januar 2022
Betty White. 19 February 2012, Universal City, California. 'Dr. Suess' The Lorax' Los Angeles Premiere.,Image: 650041471, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

TV-ikona Betty White, ki je umrla na silvestrovo, je v številnih intervjujih povedala, kako dolgo in srečno živeti.

Ameriška igralka, znana po TV-serijah Zlata dekleta, Ljubim Lucy, Life With Elizabeth, Betty White’s Off Their Rockers, Norišnica v Clevelandu, vodila pa je tudi podelitve nagrad ter oddajo Saturday Night Live. “Čeprav bi bila Betty kmalu stara sto let, sem mislil, da bo živela za vedno,” je ob njeni smrti pretekli petek za People povedal njen agent in prijatelj Jeff Witjas

Zlata dekleta. Avtor: Profimedia

“Mislim, da se Betty nikoli ni bala umiranja, ker si je vedno želela biti s svojim ljubljenim možem Allenom Luddenom. Verjela je, da bo spet z njim,” je povedal Witjas. 

Betty White s svojim tretjim možem Allenom Luddenm. Avtor: Profimedia

Igralka bi 17. januarja praznovala svoj stoti rojstni dan. Pred kratkim je celo povedala, da je lahko zelo srečna, da je tako dobrega zdravja in se dobro počuti, vendar je v petek zjutraj nepričakovano umrla v spanju. Poklonili so se ji številni igralci in zvezdniki. Igralec Ryan Reynolds je na Twitterju zapisal, da se svet zdaj zdi drugačen ter da je Betty dosegla visoko starost in obenem ne dovolj visoko. 

Kakšni pa so bili Bettyjini nasveti za dolgo in srečno življenje? 

Leta 2011 je v TV-šovu Davida Lettermana dala naslednje tri nasvete:

  1. “Vzemi malo pšenične trave, sojine paste in malo rožičev. Vrzi jih v smeti in si skuhaj velik kos svinjine.”
  2. “Privoščite si osem ur lepotnega spanca. Devet, če ste grdi.”
  3. “Poskusite ne umreti.”

O svoji prehrani se je večkrat pošalila in povedala, da se poskuša izogibati zelenim stvarem, da najraje je hot doge in pomfri, nekaj let kasneje pa je namesto pomfrija omenila vodko. Glede telovadbe je povedala, da hodi gor in dol po stopnicah v svojih hiši ter da je zaradi pomanjkanja časa vedno aktivna. 

Dala pa je tudi malce bolj resne nasvete. Povedala je, da je po njenem ključ do dolgega in srečnega življenja humor. “Smisel za humor me ohranja mlado. Ne jemljite se preveč resno.”

Že leta 1991, pri svojih 79 letih, je v enem od šovov povedala, da “ne padaš dol s planeta, ko dosežeš določeno starost. Ne izgubiš svojega humorja. Ne izgubiš svojega bistva ali želje po življenju. Če si bil dolgočasen, ko si bil mlad, boš dolgočasen, ko boš star.” Po njenem starost ni pogoj za dolgočasnost. 

Avtor: Profimedia

Veliko nasvetov je dobila od svoje matere. Ta ji je na primer povedala, naj nikoli ne laže o svoji starosti, saj se ji bo kdaj zareklo in bo pozabila, kaj je komu povedala. Pri svojih 92-ih letih je menila, da se o starosti zagotovo ne more več lagati, saj že vsi vedo, koliko je stara.

V intervjuju za Harper Bazaar je povedala, da se ji zdi fascinantno, kako lahko pri visoki starosti narediš karkoli. Lahko celo umoriš koga in ljudje bodo rekli: “Joj, uboga stara duša … ona je … saj veste …”, se je pošalila.

Njen moto je bil tudi, da je treba na stvari gledati s pozitivne perspektive. “Negativnost nam vzame preveč energije,” je menila. “Poudari pozitivno in ne negativno. Zveni banalno, toda veliko ljudi se bo raje pritoževalo o stvareh, kot pa da bi rekli: ‘Hej, to je bilo super!’ Ni težko najti dobre stvari, če se le ozreš okoli sebe.” In tega se je držala celo življenje.

Leta 1999 je v enem od svojih intervjujev svetovala, naj ljudje uživajo v vsakem dnevu, saj nikoli ne veš, kdaj se nam bodo dnevi iztekli.

Style. Več novic

New Report

Close