Ženska modna prisega: Ko dopolnim 50 let, ne smem izgledati tako!

01. september 2020

Ženska modna prisega: Ko dopolnim 50 let, ne smem izgledati tako!

01. september 2020

Dama, ki skrbi za svoj slog, je pozorna tudi na to, kaj ustreza njenim letom.

Pravijo, da s starostjo prihaja modrost. Toda modna modrost lahko ostane nedosegljiva, ne glede na starost. Trendi prihajajo in odhajajo. Nobeden pa ne prinaša pravega recepta za ženske, ki so dopolnile 50 let. Zanimiv nam je seznam zrele dame, ki se je odločila, da njen slog prilagodi sebi in svojemu udobju.

Bodite pozorni na te malenkosti, ki jih ta gospa našteva v svoji modni prisegi in na svoj seznam čim prej prenesite tisto, kar želite odstraniti iz svoje omare.

Previsoke petke

Čevlji s previsoko petko so zelo neprijetni za noge. Povzročajo nelagodje in bolečino, ob nenehni uporabi pa zdravstvene težave. Celo trajne in nepopravljive poškodbe nog. Če bi izbrala eno stvar, ki bi jo v preteklosti lahko spremenila, bi v smeti vrgla vse visoke petke, ki me mučijo že leta. Po 50. rojstnem dnevu nimate več moči, da bi potrpeli, tako kot je bilo to preprosto pri tridesetih.

Tangice

Tangice so zelo neprijetne. V njih ste lahko videti seksi in zapeljive, ampak zakaj bi jih nosili vsak dan ali v službo? Hranite jih za poseben večer, saj lahko, poleg neprijetnosti, povzročajo različne okužbe in draženja. In da si ne lažemo: vaša zadnjica najbrž ni videti tako kot takrat, ko ste jih prvič oblekli.

Dolgi ravni lasje, s prečko na sredini glave

Se spomnite frizur iz 60-ih let prejšnjega stoletja? Prave predstavnice so ženske iz Woodstocka z dolgimi, ravnimi lasmi. Številne dame so ponorele za to frizuro, ki so se jo držale leta. Kadar je govora o laseh, je sprememba vedno dobra izbira. Če se odločite za spremembo, s katero niste zadovoljni, vam bodo lasje zrasli nazaj. Preizkusite trendovsko sproščeno frizuro s frufrujem. Glejte, da bo dolžina največ do ramen, saj boste tako z obraza izbrisali vsaj 10 let.

Enodelni kosi oblačil

Ali veste, da so kombinezoni zdaj v trendu? Ampak to so za mlajše ljudi. Preprosto morate razumeti, da ta model ne bo ustrezal vsaki starejši ženski. Ideja, da lahko razkrijemo celo telo, ko stegna in kolena niso več napeta, ni dobra ideja. Navsezadnje je kombinezon model, ki je zaznamoval naše otroštvo in tam naj tudi ostane.

Umetni nohti

Umetni nohti vedno delujejo umetno, nikakor pa ne zdravo in naravno. Poleg tega je vzdrževanje takih nohtov stalen strošek, če želite, da so vedno videti urejeni.

Pas in steznik

Ko ste v 50-ih, se stvari spremenijo. Vaše telo spremeni obliko, vendar pas in steznik nista prava rešitev. Zaradi stiskanja v predelu želodca, boste ves dan živčni in se ga boste želeli čim prej znebiti.

Kavbojke z nizkim pasom

Kavbojke z nizkim pasom nimajo več prostora v življenju dame, ki je zakorakala v šesto desetletje življenja. Ozke kavbojke z visokim pasom so v teh letih popolni hit, še posebej, če vam je uspelo ohraniti vitko postavo.

Črni eye-liner in maskara na spodnjih trepalnicah

Odlična ideja za ličenje oči, ni kaj! Toda za nekoga drugega. Starejše dame večinoma nosijo očala, pogosto imajo okoli oči gubice in celo podočnjake. Eye-liner in maskara na spodnjih trepalnicah pa te pomanjkljivosti le še poudarijo.

Foto: Instagram, Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close