Ženska trdi, da jo je v virtualnem svetu posilila skupina avatarjev

02. februar 2022

Ženska trdi, da jo je v virtualnem svetu posilila skupina avatarjev

02. februar 2022
Foto: Unsplash

“Grozovito izkušnjo” je doživela konec lanskega leta, zdaj pa je o njej javno spregovorila.

Nina Jane Patel, 43-letna uporabnica Facebookovega (zdaj Meta) virtualnega sveta, je razkrila, da je na platformi VR Horizon Worlds doživela pravo “nočno moro”, da je bila “verbalno in spolno nadlegovana”, ter da jo je posilila skupina avatarjev.

“60 sekund po tem, ko sem se priklopila na platformo, so trije do štirje avatarji z moškimi glasovi posilili mojega avatarja. Ko sem se skušala umakniti, so vpili, naj se ne pretvarjam, da mi ni bilo všeč,” je pojasnila Patelova in dodala, da se je ta “grozna izkušnja zgodila tako hitro, preden sem sploh lahko pomislila, da bi postavila varnostno pregrado.”

S tem se je sklicevala na Metino funkcijo Safe Zone, ki uporabnikom omogoča, da blokirajo interakcijo z drugimi uporabniki.

Britanka se je o svoji izkušnji odločila javno spregovoriti zato, ker si želi, da bi bil virtualni svet varnejši.

Predstavnik Mete se je odzval na pritožbe

“Nadlegovanje v Metinem virtualnem svetu je resno vprašanje, pri katerem se mora industrija združiti, da bi vzpostavila pravilen varnostni nadzor in varnostne ukrepe,” je zapisala v izjavi za časnik The Post. “To je in bo še naprej problematično tako za moške kot za ženske, saj se naš svet hitro seli iz 2D v 3D internetni prostor.”

Še večjo zaskrbljenost pa je izrazila glede otrok, katerim bo virtualni svet postajal vse bolj domač.

Tiskovni predstavnik Mete se je že odzval na njene pritožbe in dejal, da se bo podjetje trudilo vnesti “izboljšave, ki bodo prinašale večjo varnost vsem uporabnikom”.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close