Ženske z večjo zadnjico so pametnejše in bolj zdrave!

14. november 2023

Ženske z večjo zadnjico so pametnejše in bolj zdrave!

14. november 2023
Foto: Instagram @kyliejenner

Ženske z večjo zadnjico so pametnejše in bolj zdrave!

14. november 2023
Foto: Instagram @kyliejenner

Znanstveno dokazano!

Nedavna raziskava na univerzi v Oxfordu, v kateri so analizirali podatke kar 16.000 žensk, je pokazala, da so ženske z večjimi zadnjicami ne le bolj inteligentne, ampak tudi izjemno odporne na kronične bolezni.

Vodja raziskave, profesor Konstantinos Manolopoulos je ob tem povedal:

“Dejstvo, da je porazdelitev telesne maščobe pomembna za zdravje, je znano že nekaj časa. Pred kratkim pa smo ugotovili, da je maščoba na stegnih in bokih pravzaprav zdrava, saj ščiti telo.

Foto: Instagram @kimkardashian

Raziskava je tudi pokazala, da imajo ženske z večjo zadnjico nižje vrednosti holesterola in glukoze ter višjo raven omega 3 maščob, ki so zaslužne za izboljšanje delovanja možganov, spomina in kognitivnih sposobnosti, kot so motorične in jezikovne sposobnosti. Prisoten je tudi hormon adinopektin, ki varuje pred vnetji in diabetesu in preprečuje bolezni srca in ožilja.

Ista raziskava dokazuje, da so otroci, rojeni materam s širšimi boki, bolj inteligentni od tistih z manjšimi. Ker obstajajo dokazi, da vsebnost maščob v materinem mleku izhaja iz spodnje polovice ženskega telesa, logika narekuje, da imajo ženske z več maščobnimi oblogami, višje ravni omega 3, obogatenega z maščobnimi kislinami, ki ga prenašajo na svoje otroke.

Foto: Instagram @khloekardashian

Zdravniki tako že nekaj časa razglašajo, da je “hruškasta” postava z zdravstvenega vidika bolj zaželena kot “jabolko”. Tisti, ki imajo prekomerno telesno težo v srednjem delu (trebuhu), so namreč izpostavljeni večjemu tveganju smrti.

V raziskavi, objavljeni v Annals of Internal Medicine, so dokazali, da je ne glede na BMI (indeks telesne mase) tako pri moških kot ženskah, katerih maščoba je razporejena v spodnji polovici telesa, manj verjetno, da bodo umrli zaradi katerega koli vzroka (zlasti srčno-žilnega), kot pri tistih s postavo v obliki jabolka.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close