Ženski pogled: kako dolgo mora moški ‘zdržati’ v seksu?

04. april 2019

Ženski pogled: kako dolgo mora moški ‘zdržati’ v seksu?

04. april 2019

Ženske menijo, da spolni odnos idealno traja 25 minut in 51 sekund. Zanimivo je, da so moški menili podobno, toda realna slika trajanja seksa je žal drugačna!

Moški in ženske imamo glede seksa v marsičem drugačne poglede in stališča. Spolnost se k sreči spreminja in dandanašnji tudi ženske ‘pridejo na svoj račun’, številni moški se potrudijo, da njihova ljubimka doseže orgazem.

Kako dolgo pa naj bi trajal spolni odnos? Čeprav je quickie ali seks ‘na brzaka’ v določenih okoliščinah vznemirljiva poživitev razmerja, večina žensk prisega na daljše proge. Na spletnem portalu Saucy Dates je v anketi odgovarjalo 3.836 moških in žensk. Vprašali so jih, koliko časa naj bi po njihovem mnenju trajal seks v idealnih razmerah, da bi bili (bile) zadovoljeni (zadovoljene).

Ženske so v večini menile, da je idealno trajanje spolnega odnosa 25 minut in 51 sekund. Zanimivo pa je, in obenem je to tudi spodbuden podatek, da se z omenjeno idealno dolžino seksa strinja tudi večina moških anketirancev!

Sodelujoči, ki so odgovarjali, so iz ZDA, Kanade, Velike Britanije, Avstralije in, zanimivo, Indije. Ženske so torej odgovorile 25 minut in 51 sekund, moški pa 25 minut in 43 sekund. Razlika med spoloma je res majhna, borih 8 sekund!

Toda, ko gre za povprečno spolno vzdržljivost, je realna slika žal precej drugačna od odgovorov o idealno dolgem seksu. Kot je pokazala dodatna raziskava omenjenega portala, so najbolj vzdržljivi moški, stari 31 let. Večina žensk z nekaj izkušnjami v življenju bi vam to gladko potrdila, tudi v Sloveniji.

V ZDA ‘najbolj vzdržljivi’ v povprečju seksajo 17 minut in 5 sekund, sledijo jim Kanadčani z okroglimi 17 minutami, na tretjem mestu so Britanci s 16 minutami in 58 sekundami, ter Avstralci s 16 minutami in 34 sekundami. Zmaga je torej v tej anketi gladko pripadla Američanom.

Toda, ko so v igri leta, so Indijci kot žlahtno vino – s staranjem se njihovo povprečno trajanje seksa podaljšuje! Indijski 50-letniki tako seksajo v povprečju 15 minut in 15 sekund. Raziskava je kajpak pokazala še nekaj, kar smo že vedeli: dejanska seksualna vzdržljivost moškega je odvisna od njegove starosti.

Moški med 28. in 33. letom so pravi seks maratonci, v seksu zdržijo najdlje! Na začetku 20-ih so še nerodni in ‘prehitri’, po 33. letu pa njihova zmogljivost oziroma vzdržljivost postopoma vse bolj upada. Zdaj je torej povsem jasno, zakaj imajo ženske srednjih let najraje bistveno mlajše ljubimce.

D. S.

Foto: The Independent, Beyond Words, Popsugar, NewsLocker, MenStyle 1

Style. Več novic

New Report

Close