Najdi forum

Naslovnica Forum Politični čvek Zgodba o uspehu

Zgodba o uspehu

V dveh dneh je država za “ringarajala”650 tisoč evrov. Krasno ! Danes zjutraj pa berem članek, kako gre od doma ali v posteljo 13 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} lačnih otrok, ko doma nimajo dovolj hrane..Tipičen primer Slovencev…da se vse le vidi navzven ( pred hišo nov Audi, za v pisker pa nič ).. Ajaja..Drnovšek se gre dobrotnika v Darfurju, k Ciganom drvi vsa Slovenska “estrada”..za tiste, ki so lepo tiho , trpijo in so lačni..pa nič. Za kozlat !

http://www.dnevnik.si/novice/slovenija/223121/”

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Pardon

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

Nabira se denar za razne afriške države (nazadnje v nedeljo za Somalijo), ko bi le bil enkrat takšen pompozen dan za nabiranje denarja za Slovence, otroke, starejše, bolne, ti naj pa crkujejo. In z uvedbo evra se ni “NIČ” podražilo. Bla,bla,bla. Kaj bi rekli vsi na robu preživetja ob zapravljanju denarja s prireditvijo Dobrodošlica euru. Ta denar bi lahko bolj dobrodošlo euru namenili.

Lačne ne bo rešil noben nabirek. Treba je zagotoviti delo , in to plačano ,da si bodo lahko sami pomagali.Mislim da je to edina rešitev.

No prav, s tem denarjem odpreti nova delovna mesta in zaposliti reveže, če pa nimajo delovnih navad, jih je treba tega naučiti.

A kdo tukaj pozna (OSEBNO) kakšnega lačnega otroka od tistih 13{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465}? Ne, mislim RES pozna, da ve da je res lačen, da nima kaj jesti, da gre lačen spat, ker doma ni niti trohice hrane… Iskreno pobrskajte po spominu in povejte. Jaz ne vem niti za en tak primer. Živim v Ljubljani ampak povezan sem tudi z Jesenicami in Celjem… ampak ne poznam nikogar (niti odraslega ne, kaj šele otroka), da bi trpel lakoto.

Hm..ja res…kaj pomeni biti lačen ?? Da bi mi prišel kdo na vrata in rekel, daj mi kos kruha, da od lakote ne umrem…tega res ne poznam. Poznam pa famikije, kjer otroci in starši dan na dan jedo krompir in zelje, šmorn in makarone. Zabeljene z drobtinami, pa solato zraven…ker enostavno za druge stvari ni denarja Ne za sir, salamo…meso, sladkarije..

Težko je torej reči , kaj je revščina, kaj je tisto dno, ki naredi človeka še vrednega življenja. In vprašanje je, koliko mladih dela, pa ne zato, da bi zraven kaj zaslužilo, ampak enostavno zato, da bi lahko hodili v šolo in prišli do poklica. Ker starši ne zmorejo plačevati oddaljenega šolanja.
Spomnim se, ko mi je hči pripovedovala , kako je bilo pri njih v Gimnaziji. Znano je , da je Novomeška občina zelo bogata, oziroma da je veliko ljudi z nadpovprečnimi dohodki ( Krka je paš špica in daje zaposlitev mnogim). Mnogi sošolci so se lahko dobesedno preseravali z denarjem. Na drugi strani pa otroci , ki so bili v istem razredu in so prihajali iz Bele Krajine, kjer je šiviljska industrija ..in so doma zbrali komaj denar za vlak vsak dan, za hrano je pa že zmanjkalo…ti so bili dobesedno lačni.
Veš, ponavadi je tako, da najrevnejši o tem ne govorijo. Jih je sram..Počutijo se manjvredne ( sploh otroci) in stradajo tiho..in prenašajo še marsikaj drugega..od pijače do nasilja..
Tukaj je pa naša država čisto zatajila..s pomočjo in z zakoni..

****************** Andreja, zavarovalni zastopnik 051-399-125

New Report

Close