Zimsko kulinarično razvajanje

Stari pregovor pravi, da gre ljubezen tudi skozi želodec.

Da to še kako drži, smo se prepričali pred kratkim, ko smo se na poti z Gorenjske na bencinski postaji OMV v Radovljici ustavili na kratkem postanku. 

Postanek pa ni bil tako kratek, kot smo predvidevali, saj nas je k temu privabila mamljiva (in okusna) ponudba, ki jo ponujajo v OMV kotičku VIVA Cafe.

OMV je prav zaradi nas, malce bolj zahtevnih gostov razvil blagovno znamko VIVA, ki s svojo gastronomsko ponudbo pričara prav poseben oddih po naporni poti.

Poleg odlične kave, pražene v Italiji je vedno v ponudbi sladka dopeka ter sveži sendviči VIVA, ki so tokrat ujeli naše lačne trebuhe in oči.

Pri OMV so pred časom v ponudbo dali ekskluzivne sendviče, pripravljene po receptih chefa Uroša Štefelina, o katerih smo že pisali. Zdaj pa so VIVA Fit, Dolenjski, Alpski in Primorski sendvič dobili še enega “bratca”, VIVA Zimski, bogat z okusi, značilnimi za ta letni čas.

Tudi tokrat je chef Uroš Štefelin posegel po bogatih okusih, ki jih ponuja Slovenija;sočna tünka in zaseka, kislo zelje ter sir gauda. Na prvi pogled zelo klasične sestavine so svojo piko na i dobile s pomočjo hrustljavih bučnih semen ter bučnega olja, ki so nadgradnjo dobile še z ostrim hrenovim namazom, skritim v domači ajdovi žemlji z orehi.

Seveda smo vsi kar tekmovali, kdo bo prej prišel na vrsto in prvi zagrizel v sendvič, ki ni samo lep na pogled, ampak je pravi gastronomski užitek. Seveda smo imele dame prednost in doletela nas je celo ta čast, da nam je VIVA Zimske sendviče prinesel kar sam chef Uroš Štefelin!

Posebna ponudba ekskluzivnih sendvičev je na voljo le na bencinskih servisih OMV s ponudbo VIVA sendvičev in če je nimate v območju desetih kilometrov, se preprosto odpeljite do najbližje in verjemite, ne bo vam žal, saj boste doživeli pravo zimsko kulinarično razvajanje.

Foto: Jan Gregorin

O avtorju

AnjaCajhen

New Report

Close