To so znaki, da uporabljate napačen tekoči puder!

15. januar 2024

To so znaki, da uporabljate napačen tekoči puder!

15. januar 2024
Foto: Instagram @unakrlic

To so znaki, da uporabljate napačen tekoči puder!

15. januar 2024
Foto: Instagram @unakrlic

Bistvo tekoče podlage je, da prikrije pomanjkljivosti na koži, a le, če imate pravo za vaš tip in barvo kože!

Pri nakupu tekočega pudra oziroma podlage morate poznati svoj tip kože, vedeti, kakšna je naravna barva vaše polti in kateri odtenki vam ustrezajo. Tekoči puder je pač nekaj, brez česar veliko žensk ne more živeti, saj ta nepogrešljivi izdelek prekrije nepravilnosti, izenači polt in jo naredi na videz lepšo.

Mnogo ženske se ne zaveda, da so izbrale napačno podlago, zato vam predstavljamo 5 znakov, da kako to ugotovite in ga zamenjate z ustreznim.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

1. Pravi odtenek

Če je odtenek presvetel ali pretemen ni pravi. Kako to preverite? Če odstopa od barve vašega obraza in vratu, bi morali izbrati drugega. Na naravni svetlobi se napačna barva zares takoj opazi, zato je ne smete izbrati v drogeriji pod umetno svetlobo ali slepo zaupati nasvetu prodajalke. Prava tekoča podlaga po barvi ne odstopa od naravne barve vaše kože.

2. Pojav mozoljev

Ko zamenjate znamko pudra oziroma se odločite za drugačno teksturo, odvisno od letnega časa, opazujte, kako se obnaša vaša koža. Če se vam je na koži pojavilo več mozoljev, odkar ste naredili menjavo, potem vam nova formula ne odgovarja. Najverjetneje vsebuje sestavine, ki vaši koži ne ustrezajo ter jo dražijo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

3. Podlaga drsi z obraza

Ste se zjutraj lepo namazali, do kosila pa je puder že kar izginil z obraza? To pomeni, da ste nanesli tekočo podlago, ki ni dovolj učinkovita, da bi se borila z maščobo, ki jo proizvaja vaša koža ali pa je vaša koža preveč dehidrirana in se zaradi tega vsrka v kožo. Puder, ki izginja z obraza, je fenomen, ki se pojavlja zlasti poleti, ko se koža bolj znoji in več masti. V vsakem primeru tekoči puder zamenjajte skupaj z letnim časom, v hladnih mesecih izberite bogatejšo formulo.

4. Puder, ki se zajeda v drobne gube

Ste nanesle puder, ki je bil pred odhodom videti brezhibno, čez nekaj ur pa se že zdi, kot da ste dale nase masko in prav vsaka gubica je vidna kot pod povečevalnim steklom? V primeru, da imate zrelo kožo, polno gubic, je čas, da opustite tekoči puder, ki vašemu obrazu daje videz izsušenosti. Namesto tega uporabljajte vlažilne in obarvane CC kreme ali bogate tekoče podlage ustvarjene za zrelo kožo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

5. Razširjene pore

Bistvo make upa je prav prikrivanje pomanjkljivosti, kajne? To velja tudi za neželen videz razširjenih por. Nekateri tekoči pudri optično povečajo pore in jih poudarijo. Tak učinek imajo navadno ‘težki’ tekoči pudri, ki so premastni za vaš tip kože, zato poiščite lahkotnejšo teksturo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close