Znane Slovenke o tem, zakaj so rade ženske

08. marec 2022

Znane Slovenke o tem, zakaj so rade ženske

08. marec 2022
Foto: Instagram

Danes praznujemo me, ženske. Čeprav veljamo za nežnejši spol, v sebi nosimo neustavljivo moč, vztrajnost in pogum, ki nas delata neustavljive.

Na te lastnosti so ponosne tudi znane Slovenke, ki smo jih ob dnevu žena povprašali, zakaj so rade ženske. Kaj pravijo profesionalna športnica, priznana igralka in uspešna modna oblikovalka? Preberite njihove odgovore.

Gloria Kotnik, deskarka na snegu, prejemnica bronaste olimpijske medalje na OI 2022: “Ženska sem rada, ker smo ženske lahko hkrati neverjetno močne, a vseeno zelo ženstvene in čustvene. Še posebej pa zato, ker sem kot ženska lahko postala mama.”

Iva Krajnc Bagola, igralka: “Ženska sem rada, ker je to tudi edino, kar poznam. Sicer ne vem, kaj točno, razen samega spola, definira razliko med moškim in ženskim, ampak se mi zdi, da mojo bit absolutno pooseblja neka ženska energija. Imam pa tudi nekaj moške energije, tako kot verjetno vsaka ženska. Ker verjamem, da smo ljudje kot jin in jang, da se znotraj nas prepletajo oboji elementi. Sicer pa je v tem trenutku toliko drugih stvari na svetu, s katerimi je naša glava okupirana, da praznovanju dneva žena sploh ne razmišljam. Predvsem se stresem ob misli na vse tiste mame in žene iz Ukrajine, ki so morale oditi in zapustiti domovino, ker bi na njihovem mestu lahko bil kdorkoli, tudi mi. In tega me je v kar strah. Mogoče bi si želela več ženskih voditeljev na svetu.”

Tanja Skaza, solastnica podjetja Skaza in ustanoviteljica Inštituta Skaza: “Bolj kot kadarkoli se lahko ženske dandanes osredotočamo na svoj osebnostni razvoj in svojo energijo usmerjamo v to, da s svojo žensko energijo pomagamo pozdraviti ta svet; s sočutjem, empatijo, poslušanjem in komunikacijo – z grajenjem odnosov skozi ljubezen in čustva. Da smo lahko nežne iz srca in iz ljubezni, da svoje odločitve sprejemamo skozi intuicijo. Da si dovolimo začutiti ljubezen do sebe, jo sprejeti in dati naprej. In s tem gradimo lepši svet za boljši jutri.”

Ajda Rotar Urankar, lastnica znamke Minimellows in voditeljica podkasta Na svoji strani: “Res se dobro počutim v svoji koži, najlepši del pa je zame materinstvo, ki ima čisto svoje čare. Vsake toliko paše tudi kakšen ženski večer – rada uživam v družbi svojih najbližjih prijateljic, kjer nikoli ne manjka smeha.”

Maja Ferme, modna oblikovalka: “Samo ženska lahko s svojim zgledom opolnomoči drugo žensko. Tega ne bo naredil nihče drug in to je tista izredna moč, ki jo prenašam na svojo hči in na ženske, ki nosijo kreacije Ferme.”

Jasna Vale, influencerka: “Rada sem ženska, ker imam kljub zunanji krhkosti veliko notranjo moč, s katero premagujem ovire in v vsaki situaciji najdem nekaj pozitivnega. Naši otroci nam dajejo še dodatno moč, da smo pogumne, vztrajne in hkrati polne topline ter nežnosti. Smo bojevnice, ki se morajo na žalost še vedno boriti za enakopravnost v družbi. Biti ženska mi je v ponos.”

Katarina Benček, influencerka: “Rada sem ženska, pa čeprav ta naloga v današnjem svetu ni lahka. Še vedno se moramo dokazati bolj in pokazati več kot moški, da nam okolica kaj prizna.”

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close