Meta Vražič / 28. avgust 2022

Znani trend se je z obraza preselil na lase

TikTok pretresa nov trend urejanja las, zanj pa je dovolj maska ​​ali olje, s katerima boste dosegli učinek sijočih in zdravih las.

Tako imenovan “slugging” obraza, je že nekaj časa navdušil vse, ki imajo suho kožo. Je preprost in učinkovit (čeprav ni zdravilo za vse težave, še posebej tiste, s katerimi se soočajo ljudje z bolj mastno kožo) in ne vključuje nobene posebne tehnike, nobenih zapletenih korakov in preprosto pomeni, da na koncu rutine nočne nege uporabite okluziv, največkrat vazelin.

Foto: Instagram

Sedaj smo to prenesli na lase

Zdaj pa nova variacija na to temo prevzema TikTok in sodeč po številu fotografij neverjetno sijočih las, prepojenih z maskami in olji, je “slugging” las trend, ki ga bomo izvajali vse leto.

Kako izgleda slugging las?

Princip je enak kot pri obrazu, le da namesto vazelina na čiste mokre lase nanesemo olje ali masko, nato pa vse skupaj čez noč “zapakiramo” v mehak turban (ali nogavico).

Vsak dodaten trik bo dal še boljše rezultate.

Za začetek namočite konice las veliko bolj kot lasišče – ​​to je del, ki je najbolj poškodovan in najbolj kliče po negi.

Namesto da si lase spnete v čop, kot to počne večina ljudi na TikToku, jih raje spnite v spuščeno kito, saj so z vodo namočeni lasje bolj občutljivi in ​​se lažje lomijo, zato je priporočljivo, da se izogibate pretiranemu česanju in zategovanju, pa tudi zavezovanju z gumico.

Za povijanje najprej uporabite svileni šal (ali prevleko za blazino, če vas ne moti), čez pa še bombažno nogavico. Na ta način bo več produkta ostalo na samih laseh.

Foto: Instagram
Foto: Instagram
Foto: Instagram

Prednosti

Olja in serumi poskrbijo, da vlaga ostane v laseh, zato je “slugging” popolna nega za suhe lase, ne glede na letni čas.

Foto: Instagram
Foto: Instagram

Slabosti

Če olja, seruma ali maske ne sperete in odstranite dobro, bodo vaši lasje preveč mastni in brez sijaja, vi pa jih boste težje nadzorovali. Če imate debele in goste lase, izberite težja olja, kot sta arganovo in kokosovo, če so vaši lasje tanki, pa se raje odločite za masko in obvezno preskočite korenine.

Avtor
Piše

Meta Vražič

New Report

Close