Robert Pattinson je najprivlačnejši moški na svetu, pravi znanost

20. junij 2022

Robert Pattinson je najprivlačnejši moški na svetu, pravi znanost

20. junij 2022
Foto: Profimedia

Številne ženske bi se strinjale, da je novi Batman res privlačen, a znanost pravi, da je celo najprivlačnejši moški na svetu!

Laskavi naziv je Robert Pattinson prejel že pred dvema letoma, zdaj pa so ga znanstveniki ponovno razglasili za najprivlačnejšega.

A kaj jih je tako prepričalo pri 36-letnem igralcu?

Pravzaprav je tako določil poseben algoritem, ki analizira obrazne poteze. Znanstveniki so tako v pregled dali številne zvezdnike, toda noben drug se ni mogel kosati s Pattinsonovim popolnim videzom.

Nekdanji vampir (iz sage Somrak) in novi Batman je dosegel impresivnih 92,15 odstotka in s tem Henryja Cavilla pustil na drugem mestu (91,64 odstotka), Bradleyja Cooperja na tretjem (91,08 odstotka), Brada Pitta (90,51 odstotka) in Georgea Clooneyja (89,91 odstotka) pa na četrtem in petem mestu.

Kako so sploh prišli do takšnih rezultatov?

Pri posebni analizi obraznih potez glavno vlogo igra tako imenovani “zlati rez”, ki izvira iz renesanse in naj bi ga pri svojem slavnem delu Vitruvijev človek uporabil italijanski renesančni arhitekt in genij, Leonardo Da Vinci.

Za izračun lepote obraza se po zlatem rezu tako izmerita dolžina in širina, nato pa se rezultati razdelijo. Meritve se opravijo od linije las do mesta med očmi, nato pa med očmi in konico nosu. Na koncu se izmeri obraz od konice nosu do dna brade.

Če se vse izmerjene številke ujemajo, naj bi veljalo, da je oseba “znanstveno lepa”.

Pri Pattinsonu izmerili “fizično popolnost”

Dr. Julian De Silva iz Centra za obrazno estetsko kirurgijo je pojasnil, da lahko te “popolnoma nove tehnike računalniškega preslikavanja pojasnijo, zakaj je nekdo fizično lep”, da pa se sicer uporabljajo za načrtovanje operacij pacientov.

Glede izračuna britanskega igralca pa je dejal, da je “očiten zmagovalec, saj so vsi elementi obraza izmerili fizično popolnost,” izstopajo le njegove ustnice. “Njegov edini rezultat pod povprečjem je bil za njegove ustnice, ki so nekoliko tanke in ploske,” je dodal.

Avtor
Piše

B. G.

Style. Več novic

New Report

Close