Znanost pravi, da jesen boljša naše spolno življenje!

07. oktober 2021

Znanost pravi, da jesen boljša naše spolno življenje!

07. oktober 2021
Profimedia

Ali ste opazili, da je jeseni običajno živahneje v spalnici? Čeprav je jesen hladna in siva, greje naše ljubezensko življenje. Razlog za to je zelo zanimiv…

Da bi ugotovili, kako letni časi vplivajo na naš libido, so raziskovalci z Univerze Ludwig Maximilians v Münchnu izvedli študijo. Rezultati raziskave pa so precej presenetljivi: welt.de poroča, da je seks najboljši jeseni. Pa ne samo zaradi zunanjih okoliščin, obstajajo tudi telesni razlogi.

Zakaj je seks najboljši jeseni?

Čim se začne sezona mračnosti in hladu, ljudje preživimo več časa med štirimi zidovi. Seveda, v prijetni in romantični atmosferi si zaželimo bližine. Znanstveniki pa pravijo, da obstajajo tudi drugi razlogi, zakaj je jeseni seks boljši kot preostanek leta.

Naša telesa se prilagajajo letnim časom, kar se predvsem kaže tudi pri proizvajanju hormonov: moške ravni testosterona dosežejo svojo najvišjo vrednost jeseni, proizvodnja estrogena pri ženskah pa je v tem času tudi najvišja. To pa vodi v povečano željo po seksu.

A zakaj je temu tako?

Fenomen se lahko pojasni tudi biološko: otroci, spočeti v tem obdobju, se rodijo poleti in imajo zaradi večje količine vitamina D popolne predpogoje za močne kosti in dober imunski sistem. Pametno od narave!

Prispevek je bil objavljen na miss7.

Avtor
Piše

Meta Vražič

Style. Več novic

New Report

Close