Zori Jakolin: »Na vsakem koraku ustvarim priložnost.«

Mama, žena in podjetnica. Zase pravi, da je ustvarjalka priložnosti.
Zelo rada ima pregovor Madi Sharme, »Ženska je kot čajna vrečka, nikoli ne veš, koliko zmore, dokler je ne postavijo v vročo vodo.«, s katerim rada opiše tudi začetek svoje poslovne poti. 

Ambasadorka projekta Odkrivamo slovenske kotičke

Zori Jakolin je ambasadorka projekta, ki poteka v sodelovanju s podjetjema OMV Slovenija in Autocommerce.

Topel novembrski dan smo izkoristili za obisk mediteranske vasice Hrastovlje na severozahodnem robu slovenske Istre pod Kraškim robom.

Nove tehnologije in skrb za okolje

Zori sledi trendom in vedno uporablja nove tehnologije, saj pravi, da je le tako korak pred konkurenco. Tudi pri vzdrževanju svojega jeklenega konjička.

Za prijetno vožnjo sta pomembni tako čista zunanjost in notranjost vozila

Široka mreža avtopralnic OMV TOP WASH  po Sloveniji omogoča izbiro med tremi čistilnimi programi.

Zori pravi:

»Čas je tisti, ki nas omejuje, zato je pomembna vsaka minuta. Storitev pranja avtopralnic OMV TOP WASH na OMV bencinskih servisih je vedno opravljena hitro in kakovostno. Ker imam rada okolje, vedno poskrbim, da so tudi storitve, ki jih uporabljam, okolju prijazne. Avtopralnice OMV TOP WASH pri pranju uporabijo 80 % reciklirane vode ter čistilna sredstva, ki so izdelana z mednarodnimi okoljskimi standardi.«

Najsodobnejšo tehnologijo pranja OMV trenutno združuje v popolnoma novi tunelski WashTec avtopralnici na bencinskem servisu OMV Koper Bonifika, ki z zmogljivostjo do kar 60 avtomobilov na uro zagotavlja izvrstne rezultate.

Vse avtopralnice OMV TOP WASH so nadgrajene z izredno zmogljivimi sesalniki

Še bolj kot zunanjost, pa je pomembno, da je čista tudi notranjost, za kar lahko prav tako poskrbite hitro in temeljito z izredno zmogljivimi samopostrežnimi sesalniki ter tako še povečate udobje med vožnjo.

 »Zvestoba je najboljše razmerje«

Zori ceni lojalnost in zvestobo, ki zanjo pomeni iz srca izhajajočo vdanost. Danes jo ljudje jemljejo zlahka, a prava zvestoba je vedno nagrajena. Tako kot pri članih kluba OMV Smile&Drive, ki z mobilno aplikacijo spremljajo stanje e-nalepk ter vsako šesto pranje dobijo brezplačno.

Ko se združita udobje in športni duh

Elegantna in prostorna notranjost ter športna in moderna zunanjost sta združeni v vozilih razreda GLC. Za terenska vozila značilen visok položaj sedežev in opcijsko zračno vzmetenje Air Body Control poskrbita, da se vozite kot po oblakih.

Prostoren prtljažni prostor je dovolj velik, da omogoča prevoz večjih količin prtljage kot tudi prevoz nerodne opreme, saj z zložljivo zadnjo klopjo le-tega še dodatno povečate.

Mercedes-Benz GLC, avto s pustolovsko dušo, vam z opcijskim paketom za terensko vožnjo ponuja pet dodatnih voznih programov, kjer je vozilo mogoče dvigniti za 50 mm, z dodatnim programom Down Hill Regulation pa so tudi spusti po strmih pobočjih lažji.

Najboljši oprijem in vozna dinamika sta rezultat medsebojnega delovanja zmogljivega samodejnega menjalnika z devetimi prestavami 9G-TRONIC in štirikolesnega pogona 4MATIC.

Varnost je pri Mercedesu ključnega pomena

Aktivni zavorni sistem Attention Assist, kolenski zračni meh za voznika in drugi zračni mehi ves čas pazijo na voznika in sopotnike.

Torej, kako deluje Mercedes-Benz Attention Assist?

Zori nam je pojasnila:

»Vse začne v nekaj minutah, ko vstopite v vozilo. Kmalu po začetku vožnje, sistem ustvari osebni profil voznika, ko je le-ta popolnoma osredotočen na vožnjo. Ta profil se uporabi za primerjavo, ko se kot voznik, obnašate drugače.«

Mercedes-Benz Attention Assist uporablja zelo občutljiv senzor, ki nadzoruje in nadzira gibanje in hitrost. Raziskave so pokazale, da se vozniki obnašajo drugače, ko so utrujeni in med vožnjo naredijo več napak. Attention Assist te napake prepozna in jih še pravočasno popravi.

Skriti kotički- Hrastovlje

Če iščete idejo za izlet, vam priporočamo ogled Hrastovelj, male vasice, ki združuje bogato zgodovino, kulturo, naravo in gastronomijo, vse to pa je prepleteno s tradicijo. Hiše v tej mali vasici so izrazito mediteranskega oziroma kraškega tipa.

Kraj se razprostira neposredno pod Kraškim robom na nadmorski višini 175 metrov.

Vas je poznana po cerkvi Sv. Trojice, z znamenito fresko Mrtvaški ples, ki jo je naslikal Janez iz Kastva. Delo je bilo končano leta 1490.

Freska, dolga sedem metrov, prikazuje sprevod, v katerem se proti pravkar izkopanemu grobu pomikajo predstavniki najrazličnejših slojev tedanje družbe in vseh starosti, od papeža, kralja in kraljice preko redovnika in meščana do berača in otroka, vsakič pa v paru s koščeno spremljevalko, ki ne pozna šale in ne jemlje podkupnine in pred katero so vsi ljudje enaki. Neizprosna je in vsem se enako reži v obraz. Vsi hodijo z njo proti istemu cilju, proti grobu, ki je njeno kraljestvo. Freska je najbrž nastala pod vtisom srednjeveških epidemij kuge. V srednjem veku tema ni bila izrecno cerkvena, zato so jo sprva upodabljali na zunanjih cerkvenih stenah, šele pozneje v cerkvah. Če si obiskovalec podrobneje ogleda fresko, na njej poleg polno zanimivih zapisov nekdanjih obiskovalcev najde tudi daljši zapis v glagolici, ki poroča o postavitvi novega rdeče obarvanega tlaka v letu 1518.

Ime naj bi izhajalo iz ogljarskih tradicij takratnih prebivalcev (s korenom besede hrast in oglje) ali pa preko italijanskega poimenovanja romarske poti Via del Cristo, iz katere naj bi se razvila beseda Cristovia, nato Hrastovia in nazadnje Hrastovlje. (Vir: Wikipedia)

Zori je po naravi človek, ki uživa. V vsakem trenutku najde nekaj izjemnega in ga izkoristi.

Video

Utrinke spoznavanja skritih kotičkov Slovenije, najnovejše, okolju prijazne tehnologije pranja jeklenega konjička in dinamične vožnje, si lahko ogledate v video prispevku.

Foto: Jan Gregorin

O avtorju

U. L.

New Report

Close