Lenny Kravitz kar sam pomagal oblikovati svoje pete za Grammyje

08. april 2022

Lenny Kravitz kar sam pomagal oblikovati svoje pete za Grammyje

08. april 2022
Foto: Profimedia

Lenny Kravitz je znan po svojem rokovskem videzu, s katerim je navdušil tudi na nedavni podelitvi grammyjev. A še bolj kot oprava, je bila posebna njegova obutev.

57-letni pevec je po rdeči preprogi zakorakal v majici iz mrežaste kovine, ki je razkrivala njegove prsi, tesno oprijetih usnjenih hlačah in škornjih z visoko peto.

Ti ne bi bili nič posebnega, če jih zvezdnik ne bi oblikoval sam … in imel pri oblikovanju zelo specifične ideje.

Foto: Profimedia

Eni za na rdečo preprogo, drugi za na oder

Tri tedne pred podelitvijo nagrad se je srečal z oblikovalcem znamke Modern Vice Jordanom Adonijem in mu predal svoje ideje. “Govoril je o čudoviti, edinstveni kvadratni obliki škornja, ki še nikoli ni bila narejena na škornju s tako peto. Imel je zelo izrazite ideje o zanemarjenem videzu škornjev in materialih, ki smo jih uporabili,” je Adoni povedal za Page Six.

Kravitz je z njimi oblikoval dva para škornjev – ene je obul za na rdečo preprogo, druge pa za na oder. “Peta prvih škornjev je bila ožja, pri drugih pa debelejša, za večjo oporo med nastopom.”

Foto: Profimedia

Škornji s skrivnim sporočilom

Preden se je odpravil na oder s H.E.R in Travisom Barkerjem, je Kravitz črne škornje res zamenjal za srebrni par, ki se je skladal z njegovo bronasto usnjeno opravo. Pri oblikovanju so največ časa posvetili temu, da bodo škornji stabilni pri zibanju in bodo pevcu nudili kar največ udobja. Naredili so celo več testov, dokler niso prišli do optimalne različice.

A to še ni vse. Pevec je škornjem dodal tudi svojo noto. V podplat je dal odtisniti slogan Let Love Rule (naj vlada ljubezen, op. p.), kar je naslov njegovega prvega studijskega albuma iz leta 1989.

Foto: Modern Vice

Adoni je o sodelovanju s superzvezdnikom povedal, da je bila izkušnja “čarobna” in “resnično posebna” ter dodal, da je pevec “prijazen in navdihujoč, s čisto dušo”.

A Kravitz ni edini slavni zvezdnik, ki se navdušuje nad visokimi petami. Te sta posvojila tudi pevec Harry Styles in modni kreator Marc Jacobs, oboževal pa jih je tudi pokojni Prince.

“Mode nikoli nisem videl kot izključno moške ali ženske. Če nek trend začutiš, ga nosi in naredi za svojega,” zaključuje Adoni.

Avtor
Piše

K. F.

Style. Več novic

New Report

Close