7 lepotnih trikov, ki jih morate poznati

27. oktober 2023

7 lepotnih trikov, ki jih morate poznati

27. oktober 2023
Foto: Instagram @ginemargrethe

Olajšajte si vsakodnevno rutino s pomočjo teh preprostih trikov.

Mali lepotni triki vam še kako lahko olajšajo vsakodnevno rutino, saj pomahajo pri raznih veščinah, kot so: kako podaljšati obstoj šminke ali kako ustvariti učinek gostejših trepalnic. Prav take nasvete vam prinašamo v nadaljevanju.

Prekrijte podočnjake. Če imate težave s podočnjaki, jih rešite s pomočjo svetlejšega odtenka korektorja na sam rob, kjer se začenja linija podočnjakov, na same podočnjake pa nanesite korektor brez sijaja, ki je odtenek do dva temnejši.

Osvežite pogled z enim samim izdelkom. Z mehkim belim svinčnikom poudarite srednji del veke, notranje kotičke očesa ter lok, neposredno pod zunanjim delom obrvi.

Foto: Instagram @sirenibeauty

Ustvarite videz gostejših trepalnic s svinčnikom za oči. Tight lining je izraz, ki označuje nanos črnega svinčnika na tanko linijo vek, kjer rastejo trepalnice. Tak nanos vam bo v trenutku ustvaril videz gostejših trepalnic.

Podaljšajte videz trepalnic s pomočjo klešč za vihanje trepalnic. Če niste ljubiteljice umetnih trepalnic, ne skrbite, saj vam bo ta trik pomagal, da bodo kljub temu videti glamurozno. Kupite si dobre klešče za vihanje trepalnic in ga tik pred uporabo segrejte s sušilnikom za lase. Tako bodo trepalnice ostale ukrivljene čez del dan, s kakovostno maskaro pa boste dodali piko na i.

Izognite se videzu ‘kosmatega’ obraza. Kadar s čopičem nanašate puder v smeri spodaj-navzgor, obraznim dlačicam dajemo volumen, zaradi česar je lahko obraz pod določenim kotom videti kosmat. Izognite se tej nevšečnosti in si puder nanašajte od zgoraj navzdol.

Foto: Instagram @ginemargrethe

Podaljšajte vonj svojega najljubšega parfuma. Vonj parfuma bo obstal veliko dlje, če na telo najprej nanesete mleko za telo, saj se dišeče molekule najbolje obnašajo na vlažni površini kože. Ni nujno, da je mleko za telo iz iste linije kot parfum, vendar vseeno pazite, da si vonji med seboj ne bodo preveč nasprotujoči.

Podaljšajte obstoj šminke. Po nanosu šminke vzemite papirnati robček in ga razdelite tako, da vam ostane samo en sloj. Nežno ga pritisnite na ustnice in z velikim mehkim čopičem, na katerega ste predhodno dali puder ali kamen v prahu, narahlo potegnite čez ustnice. Tekstura šminke bo postala bolj matirana, sama šminka na ustnicah pa bo obstojna dlje časa.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close