V kakšnem vrstnem redu je najbolje uporabljati mejkap?

26. oktober 2023

V kakšnem vrstnem redu je najbolje uporabljati mejkap?

26. oktober 2023
Foto: Instagram @livmanni

To so triki za brezhiben mejkap.

Ključ za brezhiben mejkap je v pravilnem vrstnem redu uporabe določenih izdelkov. Če želite zmanjšati čas, ki ga zjutraj namenite ličenju, hkrati pa doseči popoln mejkap, upoštevajte naslednje nasvete in uporabljate lepotne izdelke v tem vrstnem redu. S tem boste podaljšali tudi obstojnost nanešenih ličil.

Krema z zaščitnim faktorjem

Gre za prvi in izjemno pomemben korak, o katerem je pisala že naša kolumnistka Tika Hribar. Zaščitna krema je najboljša preventiva pred prezgodnjim staranjem kože, zato je ne smete izpuščati niti pozimi in ko je oblačno. Tukaj preverite, zakaj.

Primer ali vlažilna krema

Sledi drugi korak: kožo pripravite na nanos ličil. Izberite vlažilno kremo ali primer, nikoli pa ne uporabite obojega, saj za to ni nobene potrebe. Če imate mastno kožo, uporabite primer, za normalno kožo pa vlažilno kremo. Nanesite na celoten obraz in vrat ter pustite nekaj minut, da se vpije.

Foto: Instagram @livmanni

Senčilo za oči in maskara

Sence, tuš in maskara so na vrsti naslednji in točno v takem vrstnem redu. Če boste zamenjali vrstni red, boste težko popravili napake, ki se vam lahko zgodijo pri nanašanju. Najprej nanesete senčilo, nato s tušem ali črtalom za oči definirajte oči, nato pa uporabite maskaro. Če bi maskaro uporabili na začetku, bi lahko imeli na trepalnicah polno senčila za oči.

Puder in korektor

Najprej na obraz nanesite tanko plast pudra, nato pa na problematične dele obraza še korektor in ga dobro zabrišite. Korektor se vedno uporablja po nanosu pudra. Če imate zelo problematično kožo, po uporabi korektorja ponovno nanesite tanek sloj pudra.

Bronzer in rdečilo za lica

Bronzer se uporablja z namenom, da obrazu dodamo toplino. Najprej ga nanesite na čelo, nos in predel pod lično kostjo ter po potrebi na čeljustno kost. Šele po uporabi bronzerja si na vrh lic nanesite rdečilo. Če bi bronzer uporabili za rdečilom, bi ga lahko v celoti izbrisali.

Foto: Instagram @emmaaurora

Šminka ali bleščilo

Če ste se odločili za močno barvo, pred nanosom šminke obvezno uporabite črtalo za ustnice, da bo linija šminke natančna, šminka pa obstojnejša. Bleščilo nanesite tudi po uporabi črtala, saj se v nasprotnem primeru zelo hitro razmaže.

Barvica ali gel za obrvi

Kako močno obarvate svoje obrvi, naj bo odvisno od preostalega mejkapa. Če vam je všeč naraven videz, potem uporabite gel v naravnih odtenkih ali celo v prozorni različici. Za bolj dramatične obrvi pa jih zapolnite z barvico ali senčilom. Glede na to, da so obrvi okvir obraza, naj bo to vedno zadnji korak v ličenju.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close