10 največjih napak, ki jih delajo ženske srednjih let

01. julij 2020

10 največjih napak, ki jih delajo ženske srednjih let

01. julij 2020

Temu se morate izogniti v 40. in 50. letih!

Kriza srednjih let in menopavza veliko ženskam uničuje samozavest in vzbuja strah. Nobene potrebe ni, da imate v sebi negativne občutke, saj se ne zavedate, koliko lepih in pomembnih stvari je še pred vami.

Prav tako ni nobenega razloga, da bi se sramovali svojih let. Ne pozabite, najlepše so tiste ženske, ki se starajo z dostojanstvom in nasmehom. Z leti postajate bolj zreli, ozaveščeni, pogumnejši in se uspešno izognete življenjskim napakam.

Ta modrost, ki se pojavlja v štiridesetih in petdesetih, vam daje priložnost, da živite tako, da živite tako, kot ste si že od nekdaj želeli, uresničite že davno pozabljene sanje in ustvarite čudovito prihodnost sebi in svojim najbližjim.

Če želite biti sreča, zdrava in zadovoljna ženska srednjih let, se morate izogibati naslednjim 10. napakam.

Izogibanje telesni aktivnosti

Starost ni izgovor za lenobo in izogibanje telesni aktivnosti. Prav v srednjih letih je najbolj pomembno, da telovadite, hodite in ste nenehno aktivni. Če imate določene zdravstvene težave, se posvetujte s strokovnjakom, ki vam lahko pripravi program vadbe, ki bo ustrezal vašemu telesu. Dokazano je, da vadba zmanjšuje tveganje srčnih bolezni, debelosti, diabetesa in demence. Prav tako pa je znano, da je telesna aktivnost magnet za dobro energijo in razpoloženje.

Videz in rutina

Ko pogledate v omaro, opazite skoraj enake kroje, samo da so v različnih barvah? To je napaka, ki jo mnoge ženske naredijo v zrelih letih. Vedno imate pravico uživati v modnih poskusih in nositi kose, ki so vam všeč. To ne pomeni, da morate prekoračiti meje dobrega okusa, ampak da imate pravico poskusiti nekaj novega in avtentičnega. Zabavajte se s svojim videzom in naredite spremembe, ki bodo povečale vašo samozavest.

Neupoštevanje znakov, ki vam jih pošilja srce

Srce je naše življenjsko vodilo, naš kompas v času in prostoru. Ignorirajte kritiko, rutino in obsojanja drugih ljudi. Naredite tisto, kar vam govori srce in si drznite tvegati, da boste končno srečni.

Pozabljate nase

Delo, starševstvo, gospodinjska opravila, plačevanje računov, preveč obveznosti in premalo časa – vse to ukrade tisti čarobni trenutek, ki si ga morate privoščiti enkrat na dan. Vsak dan si privoščite 30 minut samo zase in uživajte v majhnih ritualih. Pojdite na masažo, uživajte v aromaterapiji, potopite se v dišečo kopel, negujte kožo in lase … zaslužite si biti zadovoljni sami s seboj.

Pomanjkanje spanca

Nikoli ne žrtvujte spanja zaradi obveznosti. Nespečnost in pomanjkanje spanja lahko sprožijo številne telesne in duševne bolezni.

Zmanjšan vnos vitamina B 12

Starejši, kot ste, bolj morate upoštevati, da v telo vnašamo zadostno količino vitamina B 12. Ta vitamin je ključen za zdravje srca, živčnih celic, prebavnega trakta, spomina, krvnega obtoka in krepitev imunosti. Živila, ki vsebujejo največ vitamina B 12 so: meso, morski sadeži, jajca in mlečni izdelki. Če ste vegan ali vegetarijan, potem v svojo prehrano vključite stročnice, polnozrnat rženi kruh, koruzno moko, ovseno kašo …

Zmanjšana količina kalija v prehrani

S starostjo se povečuje tveganje za visok krvni tlak, kar lahko zmanjšate z rednim uživanjem hrane, bogate s kalijem. Dovolj je, da pojeste eno banano na dan ali pogosto zaužijete sladki krompir, fižol in jogurt.

Izguba samozavesti zaradi sivih las

V nekih kulturah velja prepričanje, da sivi lasje ženskam dajejo modrost, milino in moč. Sivi lasje mnogim ženskam dajejo edinstveno lepoto. Če sivih las ne marate, se lahko pobarvate na naravno barvo ali pa poskusite z drugim odtenkom. Za lase v srednjih letih ni pravil, zato sprememba barve in volumna las ni razlog, da izgubite samozavest.

Zanemarjanje zdravja zob

Morda se osredotočate na starostne pege ali sive lase, vendar ne pozabite, da je za lepoto najbolj pomemben nasmeh. V tem obdobju se pogosto pojavijo težave z dlesni in slaba kakovost zob. Redno obiskujte zobozdravnika in bolj kot kdaj koli prej, se posvetite zobni higieni.

Pomanjkanje samozavesti vpliva na spolno življenje

Nekatere raziskave kažejo, da so štirideseta in petdeseta obdobje, v katerem se ženske bolj zavedajo erotične energije in spolnosti. Ne dovolite, da to izkušnjo izpustite zaradi negotovosti in neutemeljenih strahov. Sprejmite svoje telo, ljubite sebe in zapomnite si – starost ni razlog, da ne uživate v ljubezni in strasti.

Foto: Profimedia

Avtor
Piše

AnjaCajhen

Style. Več novic

New Report

Close