10 naravnih načinov, s katerimi upočasnite staranje kože

30. april 2024

10 naravnih načinov, s katerimi upočasnite staranje kože

30. april 2024
Foto: Instagram @josefinlavold

10 naravnih načinov, s katerimi upočasnite staranje kože

30. april 2024
Foto: Instagram @josefinlavold

Le kdo, najsi bo ženska ali moški, si ne želi imeti čim dlje časa čvrste kože?

Res je, ženske smo v tem pogledu bolj nečimrne in občutljive, sploh za samokritiko, ko se ozremo v ogledalo. Tudi družba nam ves čas vsiljuje normativ, kako naj bi bile videti. A dejstvo je, da znaki staranja marsikomu niso všeč in obstajajo naravne poti, kako do mladostne kože telesa in obraza.

Z zdravimi življenjskimi navadami varujemo svoje zdravje, precej pa je odvisno tudi od našega mentalnega in duhovnega zdravja. Z zdravim načinom življenja in delom na sebi lahko največ pripomoremo k ohranitvi mladostnega videza.

Tukaj je 10 načinov, kako povsem naravno ohraniti mladosten videz še dolgo po 30. letu.

Foto: Instagram @tinvcb

1. Sadje in zelenjava. Toksini močno pospešijo proces staranja na celičnem nivoju. Zelenjava vsebuje antioksidante, ti pa zavirajo proces staranja.

2. Stran s sladkorjem. Ta dokazano krajša življenjsko dobo vseh živih bitij in povzroča staranje.

3. Spanje. Optimalno bi bilo osem ur na noč. V času spanja se namreč organizem obnavlja in z njim tudi koža.

4. Uživajte ribo. Še posebej sardele, skušo, tuno, ker so bolj mastne in bogate z omega-3 maščobami.

Foto: Instagram @sarajoofficial

5. Nehajte kaditi. Kajenje je škodljivo na veliko ravneh, zaradi njega pa oseba najkasneje v srednjih letih dobi značilen ‘kadilski obraz’, koža je sivkasta in se hitreje zguba. Ogljikov monoksid je glavni krivec za prezgodnje staranje kože.

6. Pijte vodo. Šest do osem kozarcev dnevno bo zadovoljilo potrebe telesa, poleti pa potrebujemo vode še več.

7. Šport ali rekreacija. S fizično dejavnostjo ohranite mladostni videz in mišice, že zaradi tega je telo videti bolj mladostno.

Foto: Instagram @michellesalasb

8. Izogibajte se mlečnim izdelkom in ogljikovim hidratom. Mleko in mlečni izdelki naj bi bili krivec za mozolje in celo za starostne madeže. Predelani ogljikovi hidrati pa so neposreden vzrok za staranje kože in druge bolezni.

9. Oljčno in kokosovo olje. Oba sta super zaveznika v boju proti staranju kože. Oljčno olje vsebuje vitamin E in antioksidante. Kokosovo olje lahko uporabljate ne le v kulinariki, ampak tudi za nego kože.

10. Miselne vaje. Križanke, sudoku – vse to vemo. Strokovnjaki priporočajo še, da se vsak dan skušamo naučiti nečesa novega – s tem bomo možganom dali delo in tudi novi izzivi preprečujejo staranje na vseh ravneh.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close