Najučinkovitejši nasveti za hitrejšo rast las!

25. december 2023

Najučinkovitejši nasveti za hitrejšo rast las!

25. december 2023
Foto: Instagram @heloise.guillet

Najučinkovitejši nasveti za hitrejšo rast las!

25. december 2023
Foto: Instagram @heloise.guillet

Si želite daljših las?

Dolgi lasje so pogosta želja vsake ženske, redkokatera pa je z rastjo las tudi zadovoljna. A obstaja nekaj trikov, oziroma navad, ki vam lahko pomagajo spodbuditi rast las.

Masirajte lasišče glave

Zdravje las se prične pri lasišču glave, kar pomeni, da zdravo lasišče lahko enačimo tudi z zdravimi lasmi. Pri šamponiranju se navadite uporabljati krtačo za lasišče, ki s svojimi mehkimi in upogljivimi ščetinami lasišče nežno masira, odstrani odmrle celice in stimulira rast las.

Foto: Instagram @ecotools

Redno striženje

S tem ne mislimo, da morate k frizerju hoditi na vsake tri mesece, ampak na vsake pol leta je pa že priporočljivo in za vaše lase zelo dobro. Sicer pa je skrivnost v dobri negi in izdelkih. Poleg dobrega šampona in balzama se navadite uporabljati tudi masko za lase.

Spanje na svili

Spanje na gladki površini zmanjša cepljenje konic in s tem tudi izpadanje las. Zamenjajte običajne prevleke za vzglavnike s svilenimi in opazili boste takojšnjo spremembo.

Foto: Instagram @mathildegoehler

Pravilo sušenja in oblikovanja las

V istem dnevu nikoli ne sušite las in jih zatem oblikujte z aparati na toploto (likalnik, kodralnik). Najbolje je, če si lase posušite naravno, na zraku, vendar včasih to ni mogoče. Da bi se izognili poškodbam las in osivelosti, se izogibajte tema dvema opraviloma na isti dan.

Spočijte lase

Bolj kot perete in oblikujete svojo pričesko, bolj bodo lasje poškodovani. Zato je toliko bolj pomembna kvaliteta proizvodov. Ob dnevih, ko ste doma, pustite lasem, da se zmastijo in spočijejo. Še vedno lahko uporabite suhi šampon.

Foto: Instagram @lovisabarkman

Manj spenjajte lase

Visok čop lomi konice las, zato ga raje zamenjajte z nižjim, bolj razpuščenim čopom. Tako boste preprečili izpadanje in lomljenje las.

Česanje

Investirajte v kvalitetno krtačo z naravnimi vlakni in dlakami, ki med česanjem ne bodo lomili vaših las. Poleg tega česanje stimulira cirkulacijo, kar spodbudi rast las.

Foto: Instagram @elaisaya

Barvanje las

Poskušajte čim manj svetliti lase z barvo, svetle barve lomijo in poškodujejo lase. Izberite raje kratko frizuro in svetle lase ali temnejšo barvo ter dolge lase. Izbira je vaša, razen če se odločite za podaljševanje.

Spiranje s hladno vodo

Hladna voda bo po šamponiranju zaprla las in ga posledično zavarovala, spiranje s hladno vodo pa bo hkrati lasem dalo poseben sijaj.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close