Našli smo najboljše trike za vrhunsko fen frizuro kot iz salona!

11. december 2023

Našli smo najboljše trike za vrhunsko fen frizuro kot iz salona!

11. december 2023
Foto: Instagram @juliesfi

Našli smo najboljše trike za vrhunsko fen frizuro kot iz salona!

11. december 2023
Foto: Instagram @juliesfi

Kako dosežete odličen rezultat in lepe, naravne lase v le nekaj korakih? Predstavljamo vam 5 ključnih trikov, da doma ustvarite popolno fen frizuro!

Ženske hrepenimo po učinku sfeniranih in bleščečih las, s kakršnimi ponavadi odidemo iz frizerskega salona, a kaj hitro ugotovimo, da enak učinek doma s pomočjo svojega sušilca za lase in krtač težko dosežemo.

Sfenirani lasje so takoj opazni, ker so videti bujni in negovani, po drugi strani pa delujejo naravno in imajo volumen. To pričesko je lažje vzdrževati, saj je vsak pramen las na svojem mestu.

Foto: Instagram @juliesfi

V nadaljevanju vam prinašamo 5 trikov, kako brez pretiranega truda tudi doma ustvarite lepo fen frizuro, kot bi vam jo naredili v salonu!

  1. Mokri lasje so prepoved št. 1

Ena največjih napak je, da začnete s sušilcem sušiti še mokre lase. Lase je treba pred tem, podobno, kot pri likanju las, predhodno skoraj do konca posušiti. Brez tega ne bo pravega rezultata.

  1. Razdelite lase na več sekcij

Ko s sušilcem sušite lase, jih morate najprej počesati na več razdelkov ali sekcij, v vsaj tri ali raje še več. To je odvisno od debeline las, pravilo pa se glasi – čim več razdelkov, tem bolje. Še posebej natančno sušite lase, ki padejo tik ob obrazu; vedno začnite sušiti pri korenih las. To ustvari še več volumna in leska las.

Foto: Instagram @heloise.guillet
  1. Izberite ustrezno krtačo za sušenje

Napačno izbrana krtača za sušenje (glede na vaš tip las) lahko celo poškoduje vaše lase. Če ne veste, katera bi bila prava, vprašajte prodajalko v specializirani trgovini ali v frizerskem salonu (tudi tam jih prodajajo). Najboljše so ščetke in krtače iz naravnih materialov (ščetin). Poleg dobre krtače je zelo pomembna prava smer sušenja – zapomnite si način, kako to počne frizer v salonu in podrobnosti posnemajte, ko doma ustvarjate fen frizuro.

  1. Doseganje volumna

Ta postopek ni povsem preprost, ampak z malo vaje ga boste osvojile. Trik je v tem, da morate pramene las s sušilcem posušiti z obeh strani, da bi dosegli volumen v laseh. Ne gre za ravno kratkotrajen postopek, a trud se bo še kako splačal. Polnost las se začne pri sami korenini lasu, sušenje las z obeh strani pa iz volumna potegne maksimum.

Avtor
Piše

Branka Grbin

Style. Več novic

New Report

Close