13 stvari, ki jih ženska ne bi smela imeti v svojem domu

27. september 2023

13 stvari, ki jih ženska ne bi smela imeti v svojem domu

27. september 2023
Foto: Instagram @rosiehw

13 stvari, ki jih ženska ne bi smela imeti v svojem domu

27. september 2023
Foto: Instagram @rosiehw

S temi nasveti znanih notranjih oblikovalcev bo vaš osebni prostor postal pravo žensko kraljestvo.

Vaš dom oziroma stanovanje veliko pove o vas in o vaši osebnosti. Znani notranji oblikovalci so povedali, kaj bi morale ženske storiti, da naredijo dober vtis na obiskovalce, tudi na moške, predvsem pa to, česa bi se morale znebiti.

Zbrali smo 13 nasvetov, ki jih kaže upoštevati, da bo vaš osebni prostor zaživel kot pravo žensko kraljestvo in ne kot ropotarnica z vseh vetrov zbranih stvari.

Foto: Pexels

Odvečni okraski

Preveč dobrega ni nikoli dobro oziroma se lahko sprevrže celo v svoje nasprotje. “Ne pobarvajte vsega prostora v rožnato barvo in vseh tkanin okrasite z volančki,” meni priznana notranja oblikovalka Nicole Fuller. “To preprosto ni seksi.”

Aranžmaji s svilenimi rožami

“Svilene rože, aranžirane v vazah, govorijo naslednje: Obupala sem in zame ni več pomoči,” hudomušno pravi oblikovalka Susan Ferrier.

Fotografije iz šole

Tiste, na katerih ste skupaj z najboljšimi prijateljicami iz srednje šole ali s fakultete. “S tem prav izzivate, da vas bo moški obiskovalec vprašal ‘Kdo pa je čedna blondinka na tej fotografiji’ – no, to niste vi,” svari oblikovalec Vance Burke.

Foto: Pexels

Plišaste živali

Še posebej na postelji odraslega človeka. “Naredite prostor za ljubkovanje, vendar človeško, ne da daste vsem vedeti, da se najraje stiskate s plišastim medvedkom,” pravi Jon Call. “Vsi imamo svoje spomine na otroštvo in svoje najljubše plišaste živali, toda tam bi morale tudi ostati – v naših spominih,” meni oblikovalec Ryan White.

Navdihujoči citati

Vsem takoj vidna samopomoč, ki razkriva obiskovalcu, na katerem področju vam šepa samopodoba, oziroma s katero razkrivate svojo intimo in težave. “Navdihujoče misli in citati na stenah, še posebej tisti, ki so z žebljički pritrjeni na tablo ali v obliki magnetkov na hladilniku, bodo obiskovalci dojeli kot vaš krik na pomoč,” pravi Susan Ferrier.

Poceni posteljnina

“Kakovostna, razkošna posteljnina, vam vedno pomaga, da se počutite kot kraljica,” pravi oblikovalec Mac Allen. “Uspešna in zadovoljna ženska ima vedno lepo in elegantno posteljnino.”

Foto: Pexels

Kozmetika in osebni predmeti, ki se povsod valjajo

Seveda, gre za nujne vsakodnevne pripomočke, vendar ni treba prav vsakomur vedeti, koliko truda vložite v svoj popoln videz ali katere tablete trenutno jemljete. “Malce diskretnosti vedno pride prav,” razmišlja Jon Call. “Najdite kotiček v kopalnici, ki ga ne vidi prav vsak obiskovalec.”

Kolekcija lutk iz otroštva

“Za zbiratelje lutk ali figuric, najsi bodo iz kateregakoli materiala, se zdi, kot da so za vselej obtičali v fazi otroštva,” meni Mac Allen. “Izgleda zastrašujoče in lahko prepodi potencialnega snubca.”

Družinske fotografije na nočni omarici

Prav nič spodbujajoče za posteljne aktivnosti odraslih. Tako so se strinjali vsi vprašani oblikovalci notranje opreme.

Foto: Unsplash

Preveč fotografij družinskega štirinožca ali ljubljenčka

“Seveda so ljubki in najbrž prijetnejša družba od mnogih družinskih članov, toda cela stena kolažev fotografij vašega ljubljenčka je bolj podobna obsedenosti, kot domu osebnostno izgrajene ženske,” pravi Nicole Fuller.

Mačje hiše na hodniku

“Gospe, vem, da so vam mačke všeč, mehke so in se rade crkljajo z vami, toda če obiskovalec kot prvo stvari vidi mačjo hišo ali mačje drevo, ne dajete ravno uravnovešene podobe,” trdi Mac Allen. “Čisto vsak od nas se namreč podzavestno boji nore, samske ženske z mačkami.”

Spominki, kot so spričevala in medalje ali zastave

Seveda, ponosni ste na svoje dosežke. Le kdo ni. Vendar jih ni treba obiskovalcem ‘porivati v nos’. So stvar preteklosti in ne spadajo na vidno mesto.

Neusklajeno pohištvo

En dizajn iz enega obdobja, drugi iz povsem drugega. Oblike in barve se tepejo, stoli, miza in kavč se zdijo, kot bi bili nabrani s kosovnega odpada ali kupljeni naključno v različnih obdobjih. “Preveč različnih kosov pohištva ustvarja vizualno zmedo,” pravi Nicole Fuller. “Predmetov, ki s svojo podobo izstopajo, naj bo le nekaj, da razbijejo monotonost in vzbudijo zanimanje.”

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close