4 dejavniki, ki povzročajo, da vaša barva na laseh hitreje zbledi

30. december 2023

4 dejavniki, ki povzročajo, da vaša barva na laseh hitreje zbledi

30. december 2023
Foto: Instagram @lorena

4 dejavniki, ki povzročajo, da vaša barva na laseh hitreje zbledi

30. december 2023
Foto: Instagram @lorena

Se tudi vam kdaj zazdi, da barva kmalu po barvanju pri frizerju ni takšna, kot je bila na začetku? Bledenje barve povzročajo ti dejavniki!

Barva, ki vam jo profesionalno nanese vaš frizer bi vam morala zdržati vsaj tri mesece. Zakaj včasih temu ni tako? Najbrž veste, da je eden izmed glavnih dejavnikov, ki resnično vplivanje na bledenje, sonce. Sončni žarki uničujejo vašo barvo, zato je priporočljivo na lase vse leto nanašati izdelke z zaščitnim faktorjem.

A sonce ni edini `sovražnik` vaših sveže pobarvanih las. Bledenje barve ustvarijo tudi nekateri izdelki za lase, ki jih uporabljate v upanju, da delate dobro za svoje lase. Spodaj vam tako predstavljamo seznam štirih dejavnikov, ki lahko povzročijo hitrejše bledenje barve.

Foto: Instagram @valerie.lungu

Tonirana olja in serumi

Kljub temu, da ima bogato arganovo olje blagodejen vpliv na naše lase in je lepe zlate barve, pa je to lahko razlog, da se vaši svetli lasje začnejo spreminjati v barvo medenine, saj vsa oranžna olja nekoliko obarvajo lase, ne glede na to ali so vaši lasje svetli ali temni. Bolj priporočljiva so prosojna, čista olja, ki ne bodo vplivala na barvo vaših las. Pazljivi bodite, ko na svoj obraz nanašate serum z vitaminom C, saj lahko razbarva barvo vaših las, ki bodo zato imeli nekoliko oranžen podton.

Foto: Unsplash

Trda voda

Prepogosto umivanje ne bo toliko vplivajo na bledenje barve vaših las, bo pa zato toliko bolj trda voda. Trda voda vsebuje veliko klora, ki vaše lase lahko obarva zeleno, zato je priporočljivo, da uporabljate poseben filter za glavo tuša, če živite na območju s trdo vodo. Mehka voda je precej boljša tako za vašo kožo kot za vaše lase, kar pomeni, da lahko ogromno prihranite pri nakupovanju izdelkov, saj ne potrebujete toliko mila ali šampona.

Foto: Instagram @hannaschonberg

Neustrezni izdelki

Niso vsi izdelki, ki skrbijo za ohranjanje barvanih las, izdelani enako. Izberite izdelke, ki ne vsebujejo sulfatov. Če niste najbolj prepričani, se pred nakupom posvetujete s svojim frizerjem, ki vam bo povedal, katere izdelke je najbolj priporočljivo kupiti, ali pa vam jih bo prodal kar sam.

Foto: Instagram @negin_mirsalehi

Alkohol in silikon

V svoji kozmetični omarici izločite vse izdelke, ki vsebujejo alkohol ali silikon. Veliko serumov vsebuje eno izmed teh dveh sestavin, za katere so ljudje zmotno prepričani, da naredijo lase bolj sijoče. To ne drži, saj pusti silikon na vaših laseh težak občutek in vaši lasje so zato videti bolj pusti. Alkohol lase izsuši, ti pa so veliko bolj puhasti in neukrotljivi ter izgubijo svoj sijaj.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close