To je razlog, da so vaši lasje po umivanju zavozlani

11. november 2023

To je razlog, da so vaši lasje po umivanju zavozlani

11. november 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

To je razlog, da so vaši lasje po umivanju zavozlani

11. november 2023
Foto: Spotlight/Launchmetrics

Se vam je že zgodilo, da ste na lase nanesli balzam ali masko, ki sta naredila vaše lase svilnate, po izpiranju in osušitvi z brisačo pa so postali znova zavozlani? Razlogi za to so v resnici precej preprosti.

Eden izmed razlogov je, da so vaši lasje preveč uničeni in razcepljeni. To lahko (deloma) poskrbite z obiskom frizerja, a tudi to ni pogoj, da vam po naslednjem umivanju na glavi ne bo ostala kepa prepletenih las. Obstaja namreč še en razlog, zakaj lasje po umivanju niso svilnato gladki.

Voda iz pipe je trda, zato pH-vrednost las preide na alkalno raven, kar odpre kutikulo las. Posledica so znova zavozlani lasje. Bolj kot je vaša voda trda, večja je verjetnost bolj zavozlanih las. Prav tako ne delate nobene usluge vašim lasem, če lase grobo osušite in jih po možnosti še malce mečkate z običajno bombažno brisačo.

Foto: Spotlight/Launchmetrics

Kako preprečite zavozlane lase?

Obisk frizerja ste že potrdili, konice las so postrižene, sedaj pa je na vrsti še ustrezna nega. Mi smo odkrili izdelek za lase, ki bo preprečil zapleteno prepletanje. Detangling Toning Mist priznane znamke za lase Philip B. Botanicals je tonizirajoče razpršilo za razpletanje, ki uravnovesi pH-vrednost vaših las in vsebuje naravni jabolčni kis.

Foto: Phillip B. Botanicals

Uporaba je preprosta, lasje pa so po nanosu mehki in manj zavozlani. Pred uporabo izdelek pretresite in ga nežno razpršite po laseh. Nanesite ga na spodnji del las s konicami vred. Lasje lahko razčešete takoj po nanosu. Poleg tega, da bodo lasje veliko bolj gladki in mehki, bodo dobili še izredno lep lesk.

Ustanovitelj znamke je vodilni hollywoodski specialist za lase Philip B. Njegov splošni nasvet o negi las se glasi tako: “Vaši lasje so vaš najboljši okras. Če jim boste nudili pravo vrsto nežne in skrbne nege, boste uživali v lepoti svojih las. V tem je vsa umetnost!”

V kolikor so vaši lasje puhasti, ne pozabite na izdelke, ki ukrotijo razmršene lase ter negovalne izdelke za zaščito las pred toplotno obdelavo. To je še posebej ključnega pomena, če redno poleg sušilca za lase uporabljate še druge izdelke s toplotno obdelavo kot sta likalnik in kodralnik za lase. Visoka temperatura namreč lase dodatno poškoduje in izsuši, lasje se tudi pogosteje lomijo.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close