Kaj je botoks za lase?

24. oktober 2023

Kaj je botoks za lase?

24. oktober 2023
Foto: Instagram

Kaj je botoks za lase?

24. oktober 2023
Foto: Instagram

Brez skrbi, kljub imenu, ne vsebuje igel in zbadanja.

Zdravi, sijoči in gladki lasje so želja vsake ženske. Medtem ko so le redke tiste, ki jim lasje vsako jutro sami od sebe uredijo v popolno frizuro, nas je še vedno večina tistih, ki smo že preizkusile vse izdelke na tržišču, da bi našle popolno orodje za ureditev naše “grive”.

Tukaj nastopi botoks za lase! Ja, prav ste slišali, tudi to obstaja, vendar pa nima nič skupnega z “običajnim” botoksom za obraz.

Foto: Instagram @quecolour

Za kaj torej gre?

Botoks za lase je 100-odstotno veganski tretma za globoko regeneracijo, ki pusti teksturo naših las nedotaknjeno, hkrati pa jih naredi bolj gladke in navlažene kot kdaj koli prej, svoje ime pa dolguje načinu delovanja izdelka.

Botoks za lase namreč zapolni posamezna lasna vlakna, zapre razcepljene konice in lasem podari gladkost in polnost ter tako zmanjša pogostost neobvladljivih in neobvladljivih las.

Foto: Pexels

Kako deluje?

Regeneracijski koncentrat lahko vsebuje sestavine, kot so vitamin B5, vitamin E, kolagenski kompleks, antioksidante in olje kaviarja, natančna sestava pa je odvisna od proizvajalca. Vse sestavine redno negujejo naše lase, se borijo proti prostim radikalom in obrabi las, od razcepljenih konic do zlomljenih vlaken. Kolagen pomaga pri nadaljnji obnovi las, medtem ko olja v tretmaju pomagajo zmehčati in zapreti lasno povrhnjico.

Tretma se prilagodi glede na stopnjo poškodovanosti las, teksturo in želeni rezultat, na laseh pa ostane od 20 minut do ene ure. Ko pride čas za izpiranje izdelka, se uporabi poseben šampon in balzam za uravnoteženje pH vrednosti, nato se lasje posušijo s sušilcem za lase in zgladijo z ravnalcem. Las po tretmaju ne smemo umivati ​​ali zmočiti vsaj 48 ur, vendar bi bilo idealno počakati vsaj 72 ur.

Foto: Pexels

Kakšne so prednosti?

Cena tretmaja je odvisna od gostote in dolžine las ter seveda samega salona in se giblje od približno 30 evrov za kratke lase do 80 do 100 evrov za najdaljše in najbolj bujne. Kakšne so prednosti botoksa za lase? Po tretmaju lahko pričakujemo bolj sijoče, polnejše lase in manj razcepljenih konic, možno pa je tudi, da bomo opazili veliko manj naelektrenosti kot posledice hidracije, ki jo tretma vrne našim lasem.

Ker ne vsebuje močnih kemikalij, je tretma varen za vse vrste las, ne glede na to, ali gre za naravne, barvane ali kemično obdelane lase, še posebej blagodejen in učinkovit pa bo za vse tiste, ki imate redke, in poškodovane lase brez leska.

Foto: Instagram @aydahadi

Čeprav lahko pričakujemo, da bodo rezultati trajali od dva do štiri mesece, obstajajo načini, s katerimi lahko poskrbimo, da bo “zdravljenje” trajalo še dlje. Za začetek je priporočljivo umivanje las z nežnim šamponom brez sulfatov in parabenov in največ dvakrat do trikrat na teden, dodatno ugodnost pa bomo imeli s spanjem na svileni prevleki za blazino ali s svileno kapo na glavi. Prav tako ni priporočljiva kakršna koli oblika glajenja in/ali teksturiranja las pogosteje kot vsaka dva meseca.

Kakšna je razlika med botoksom za lase in zdravljenjem s keratinom?

Čeprav so lahko končni rezultati precej podobni, se botoks za lase bistveno razlikuje od zdravljenja s keratinom. Številni tretmaji s keratinom vsebujejo formaldehid, ki zmanjša kodranje in kemično poravna ter zgladi lase, za razliko od botoksa, ki uporablja hranila za popravilo naravne teksture las.

Medtem ko se keratin pogosto uporablja za ravnanje skodranih in valovitih las, še posebej gostih kodrov, botoks ne bo spremenil teksture naših las. Pomembno je omeniti še to, da keratina in botoksa za lase nikakor ne smemo uporabljati hkrati, kateri tretma je bolje izbrati, pa je odvisno izključno od stanja naših las, njihove teksture in seveda rezultatov, ki jih želimo doseči.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close