4 načini, da se znebite podočnjakov in oteklih vek

12. februar 2024

4 načini, da se znebite podočnjakov in oteklih vek

12. februar 2024
Foto: Instagram @carla_ginola

4 načini, da se znebite podočnjakov in oteklih vek

12. februar 2024
Foto: Instagram @carla_ginola

Poiskali smo 4 hitre in enostavne načine do svežega videza, če se zjutraj zbudite z oteklimi vekami ali temnimi podočnjaki.

Ste se v jutro in nov dan zbudili zabuhli in s temnimi kolobarji pod očmi? Brez panike! Ni potrebe, da takoj prekličete obvezni sestanek in se skrijete pod odejo ali sončnimi očali. Lahko si pomagate kar z naravnimi sestavinami, ki jih boste našle v domači kuhinji. Brez heca!

Rešitev je bolj preprosta kot si misite, čeprav so vzroki za vaše `obarvane vrečke` pod očmi veliko razlogom. Morda ste premalo spale, ste dehidrirane, ali pa jokanja za bivšim ali stresno službo, se vas je lotil prehlad ali pa so poudarjeni podočnjaki posledica čisto preprosto genetskega zapisa.

Foto: Unsplash

1. Hladne žličke

Če ste se zbudile povsem zabuhle, dajte dve čajni žlički v hladilnik za vsaj 10 minut. Nato žlici položite na otečeni veki tako, da bo izbočen del žlice postavljen na kožo. Hlad namreč stisne drobne žilice in že po 10 minutah hitrega domačega tretmaja boste imeli veliko bolj spočit pogled.

2. Avokado

Avokado, ta prekrasni sadež, za katerega nikoli ne vemo točno, ali je zelenjava ali sadež, je naš najboljši prijatelj. Ne le, da ima veliko vitaminov, ki so odlični za naše zdravje, temveč pomaga celo pri podočnjakih in zabuhlih očeh! Narežite avokado in položite po en velik kolobar na vsako od vek.

3. Čajne vrečke

Čaj ima protivnetne lastnosti, vsebuje pa tudi antioksidante. Za otekle veke izberite kamilični čaj. Vrečke vrzite v zavrelo vodo za pol minute in jih ohladite na sobno temperaturo. Iztisnite odvečno tekočino in položite po eno vrečko na vsako oko z zaprto veko. Po desetih minutah bodo vaše oči videti bolj spočite.

4. Kumare

Klasika med domačimi pripravki za zmanjšanje podočnjakov in oteklost vek so seveda kumare. Gre za daleč najbolj starodaven recept, ki ga mnogokrat vidimo tudi v filmih. Kumaro narežite na kolobarje in ravnajte po enakem postopku, kot z avokadom. Povsem enostavno!

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close