Ali pravilno uporabljate kremo za predel okoli oči?

03. januar 2024

Ali pravilno uporabljate kremo za predel okoli oči?

03. januar 2024
Foto: Instagram @camilacoelho

Ali pravilno uporabljate kremo za predel okoli oči?

03. januar 2024
Foto: Instagram @camilacoelho

6 nasvetov za pravilen nanos.

Koža okoli oči je zelo občutljiva, zato zahteva posebne izdelke in tudi posebno pozornost z vaše strani. Da bi imela krema za predel okoli oči popoln učinek, vašim očem pa prizaneseno draženje, vam svetujemo, da si preberete naslednje nasvete:

Nežen dotik

To je najbolj pomembna tehnika pri nanosu kreme za oči. Kadar so v vprašanju podočnjaki, ne smete imeti težke roke oziroma prstov. Pri nanosu uporabite samo prstne blazinice, s katerimi kremo nežno nanesete od sredine proti robovom očesa. Najbolje je, da pri tem uporabite prstanec, saj so mišice na njem najbolj šibke in boste tako zmanjšali verjetnost pregrobega nanosa in s tem tvegali draženje ali solzenje oči.

Foto: Instagram @unakrlic

Red in disciplina

Nanos kreme v napačni fazi vaše lepotne rutine je lahko odločilni dejavnik. Cilj je, da koža dobro absorbira vse izdelke. Pravilo je, da je izdelke potrebno nanašati od najlažjih do najtežjih. Če imate kremo za oči gostejšo in bolj bogato kot tisto za obraz, jo nanesite kasneje, če pa je izdelek lažji od seruma, ga uporabite pred njim.

Nadzor količine izdelka

Ne pretiravajte s kremo. Količina, ki jo lahko nanesete na konico mezinca, popolnoma zadostuje. Če po nanosu krema še ostane na prstih, jo naslednjič uporabite še manj.

Ohladite kremo

Kremo imejte shranjeno v hladilniku, saj je to odličen način, da oblažite jutranjo zabuhlost okoli oči.

Foto: Instagram @sirenibeauty

Zunanji robovi

Pri uporabi kreme je pomembno, da ne zanemarimo območij, ki so dovzetna za spremembe med staranjem. Robovi oči so predeli, kjer se bodo gubice najprej pojavile, kljub temu pa jih mnogi ljudje kar preskočijo. Kremo lahko brez strahu nanesete čisto do roba očesa, prav tako pa tudi čez podočnjake, kjer je koža prav tako občutljiva.

Notranji kotički očesa

Edina pomembna stvar je, da kreme ne uporabimo preblizu očesnega zrkla. Krema se bo čez dan topila, saj lahko pride v oko in povzroči draženje, kljub temu, da so kreme oftamološko testirane.

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close