Ta skrivnost lepe kože je stara že 50 let

31. december 2023

Ta skrivnost lepe kože je stara že 50 let

31. december 2023
Foto: Instagram @hannaschonberg

Ta skrivnost lepe kože je stara že 50 let

31. december 2023
Foto: Lorena

Znamka Biologique Recherche praznuje 50 let losjona P50, ki je postal nepogrešljiv korak pilinga v lepotnih rutinah po vsem svetu in skrivnost lepe kože.

Četudi obstaja več skrivnosti lepe kože, med njimi dovolj hidracije, spanja, izogibanje sončnim žarkom ter zdrava prehrana, ne moremo mimo ustrezne nege. Znamka Biologique Recherche že več kot 50 let navdušuje z losjonom P50, ki je prava inovacija na področju blagega pilinga in je revolucioniral pristop h kozmetični negi ter uspešno dopolnjuje zgoraj omenjene skrivnosti.

Foto: Biologique Recherche

Obnavljanje kože

Koža na našem telesu se nenehno obnavlja, dan za dnem, iz minute v minuto. Čeprav je luščenje naravni pojav, pri katerem povrhnjica odstrani odmrle celice s svoje površine, se ta proces z leti upočasni. Spodbujanje luščenja je torej tehnika, ki se pogosto uporablja v dermatologiji in kozmetiki ter vključuje odstranjevanje površinskega dela povrhnjice, znanega kot stratum corneum disjunctum. Nega povrhnjice pomaga pri obnavljanju zdravega, mladostnega in sijočega videza kože.

Foto: Biologique Recherche

Skrivnost lepe kože

Lepotni izdelek, ki je namenjen tako za ženske kot moške, je ustvaril Yvan Allouche, ustanovitelj znamke Biologique Recherche, se je zaradi potrebe po formuli za vsa stanja kože skozi leta razvijal in dopolnjeval. Glede na vaš tip kože lahko tako izberete Lotion P50W za občutljivo kožo, Lotion P50 za seboroično, Lotion P50V za devitalizirano in Lotion P50 PIGM 400 za kožo s pigmentnimi madeži.

Zaradi njegove dokazane učinkovitosti na povrhnjici obraza je francoska lepotna znamka razvila tudi različico losjona P50 za telo in različico za lasišče, ki je zaradi svojih lastnosti pilinga in čiščenja ter nizke vrednosti pH postal ultimativna rešitev za obnovo povrhnjice.

Foto: Biologique Recherche
Foto: @dr.harahliadnatalia

“Vedno pravim, da če ima nekdo rad ta izdelek, ga bo imel rad vse življenje. Ne želim govoriti o ‘čarovniji’, ker sem znanstvenik, vendar je v izdelku Lotion P50 nekaj nedoločljivega. Je v samem središču našega pristopa k negi kože in pomaga veliko ljudem. In v tem je nekaj čarobnega.”

dr. Philippe Allouche

Kaj pomeni P50 in kaj vsebuje?

P v imenu pomeni piling, število 50 pa dva epidermalna cikla, ki v povprečju trajata 25 dni. To predstavlja obdobje, ki je potrebno, da na koži opazimo vse prednosti teh losjonov. Edinstvene formule šestih losjonov vsebujejo aktivne sestavine, pridobljene iz rastlinskih izvlečkov s čistilnimi lastnostmi in delovanjem proti prostim radikalom. Za učinkovit in postopen piling je edinstvena kombinacija poli-, alfa- in beta-hidroksi kislin ter rastlinskih izvlečkov obogatenih s specifičnimi aktivnimi sestavinami.

50 let stara formula še vedno omogoča ustvarjanje idealnih pogojev za povrhnjico, tako da se koža lahko obnavlja na zdrav in uravnotežen način. Losjon P50 ciljno deluje na povrhnjico, zaščitno bariero, ki ščiti pred škodljivimi zunanjimi vplivi in vplivi vremena. Zaradi njegovega delovanja je povrhnjica močnejša in tako lahko v celoti opravlja svoje zaščitne funkcije in izboljša potencial samoobnove kože.

Avtor
Piše

Katja Štravs

Style. Več novic

New Report

Close