4 univerzalni razlogi, zakaj je moški nesrečen v zvezi

07. maj 2024

4 univerzalni razlogi, zakaj je moški nesrečen v zvezi

07. maj 2024
Foto: Instagram @parisianamour

4 univerzalni razlogi, zakaj je moški nesrečen v zvezi

07. maj 2024
Foto: Instagram @parisianamour

Preverite, ali tudi vi v počnete te napake.

Obljubila sta si, da bosta skupaj v dobrem in slabem. Skozi rožnata očala ste gledale na ljubezen in na svojega izbranca, ob tem pa vas nihče ni opozoril, da se bosta spopadala s težavami, s katerimi se srečujejo vsi sodobni pari.

Res je, da noben zakon ni drugemu enak, saj vsako partnerstvo sestavljata dva človeka, ki sta po osebnih značilnostih drugačna od vseh drugih ljudi. Toda vse zveze imajo nekaj skupnih lastnosti in prav tako obstajajo 4 univerzalni razlogi, zakaj so moški nesrečni in se vam odmikajo ali celo pogledujejo drugam.

Foto: Instagram @manylovesbysabrina

1. Nenehno pritoževanje

Ženske smo lahko izjemno naporne, to vam bo vedel povedati vsak izkušen moški. Stereotipno, a resnično. To, kar se vam zdi kot koristen opomnik, on dojema kot teženje. Ali kot nenehno kritiko. Moški zato misli, da ni dovolj dober za vas in vsakič, ko bo imel občutek, da ga napadate, se bo refleksno branil. Namesto, da ga napadate, zakaj ni odnesel smeti, mu povejte naravnost:

“Oprosti, trenutno imam čez glavo dela. Mi lahko prosim pomagaš in namesto mene odneseš smeti?”

Verjemite, deluje. Tako mu pokažete, da cenite njegov trud in obenem niste vir njegove frustracije.

2. Preveč govorjenja

Ni pomembno, ali je vaše sporočilo pozitivno ali negativno naravnano, moškega preveč informacij enostavno zmede in ga stisne v kot. Večina moških lahko potrdi, da ženske preveč govorijo. Moški imajo omejeno sposobnost osredotočanja in se lahko posvetijo le eni stvari naenkrat, torej če nekaj počnejo, vi pa jim streljate rafale sporočil ter jih preobtežite z informacijami, preprosto zablokirajo.

To pomeni: če vam moški še ni isti trenutek odgovoril, to ne pomeni, da vas ni slišal, ampak še procesira odgovor. Zato se ne ujezite takoj in ne začnite že naslednjo sekundo nove teme, ampak mu dajte dovolj časa, da prvo informacijo predela.

Foto: Instagram @fionci

3. Vse je podrejeno otrokom

Normalno je, da se življenje spremeni, ko na svet pridejo otroci, a težava nastane, ko ženska vso svojo pozornost usmeri le še v otroke. Zato se moški lahko počuti zapostavljenega ali pa meni, da je s tem, ko je postal semenodajalec, prenehal izpolnjevati vlogo v vašem življenju.

Vzgoja otrok pobere veliko energije in časa, toda najbolj drobne malenkosti in pozornost ter nežnost bosta vašega moškega opomnila, da je še vedno številka ena v vašem življenju. Na začetku ali koncu dneva ga poljubite in objemite, obvezno si vzemita tudi čas samo za vaju dva.

4. Ni več seksa

Fizična bližina je pomemben del vsake zveze. Čeprav se časi spreminjajo in imajo posamezniki lahko več ali manj libida, načeloma drži, da imajo moški več potrebe po seksu ter intimni bližini. Če vajine potrebe niso usklajene, se potrudite, da skleneta kompromis.

Poskusite razumeti njegove potrebe in želje, namesto, da ga obsojate. To ne pomeni, da se mu boste podrejale, ampak samo, da se postavite v njegovo kožo. Sploh pa … seks koristi tudi ženskam, zlasti tistim pod stresom, zato naj glavobol ne bo izgovor. Bodite raje vesele in zadovoljne, da si vas vaš moški še vedno vroče želi!

Avtor
Piše

Kaja Flisar

Style. Več novic

New Report

Close